Θεσσαλονίκη: Βγήκαν και πάλι τα… αγριογούρουνα βόλτα στο δημοτικό άλσος Συκεών

Κοινοποίηση:
agriogoyrouna

Κινητοποίηση των αρχών για… δύο αγριογούρουνα που εθεάθησαν στο άλσος των Συκεών, στη Θεσσαλονίκης, βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και αστυνομικοί και σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του δήμου έχουν αποκλείσουν τις εισόδους του άλσους.

«Ειδοποιήσαμε και την Αστυνομία και το Δασαρχείο. Από το πρωί είναι στην περιοχή συνεργεία του Δασαρχείου καθώς και δυνάμεις της Αστυνομίας. Αυτή την στιγμή έχουν εγκλωβιστεί σε κάποιο σημείο. Έχει τοποθετηθεί ειδική παγίδα με τροφή έτσι ώστε να τα προσελκύσουμε. Έχουν βρει καταφύγιο σε ένα απόκρημνο σημείο με πυκνή βλάστηση», αναφέρει στο Thestival ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος αν και οι εκκλήσεις του δήμου ήταν επανειλημμένες μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

«Στο παρελθόν το έχουμε επισημάνει επανειλημμένα εδώ και 5-6 χρόνια. Δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση παρά το ότι είχαμε δεσμεύσεις εκ μέρους των υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης ότι θα υπάρξουν ειδικά συνεργεία, ειδικές παγίδες μέσα στο περιαστικό δάσος για να τα εγκλωβίσουν και ότι θα υπάρξει ειδική περίφραξη στον Περιφερειακό διότι επισημάναμε ότι είναι κίνδυνος – θάνατος. Αν εμφανιστούν στο περιφερειακό δρόμο, όπου αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες και ειδικά νυχτερινές ώρες θα σημειωθούν ατυχήματα, ενώ θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές», σημειώνει ο κ. Δανιηλίδης.

Σημειώνεται ότι τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα περιστατικά με αγριογούρουνα που κυκλοφορούν εντός του αστικού ιστού της πόλης, φτάνοντας μάλιστα ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: