«Θα πολεμήσουμε» Ο στρατηγός Λάμπρος Τζούμης λίγο πριν το μεγάλο μπαμ! «Έλληνες να…»

Κοινοποίηση:
τζουμης

Γράφει ο Λάμπρος Τζούμης – αντιστράτηγος ε.α.

Το άρθρο το έγραψα προ τριημέρου με σκοπό την αφύπνιση των ιθυνόντων ακόμα και την ύστατη ώρα και όχι τη δημιουργία ηττοπαθούς στάσης. Αν δεν έχουμε σκοπό να γίνουμε δορυφόρος της Τουρκίας έστω στο παρά πέντε πέπει να δείξουμε αποφασιστικότητα. Ποιες είναι οι ομοιότητες της σημερινής Ελλάδας με τη Βυζαντινή αυτοκρατορία πριν από την πτώση Βασιλεύουσας ; Χαρακτηριστικό στοιχείο πριν ακουστεί η κραυγή «Η Πόλις εάλω», ήταν η βαθιά κοινωνική παρακμή και η φιλαυτία των κατοίκων. Υπήρχε έλλειψη ενδιαφέροντος για την άμυνα και κοινωνική αποστροφή προς τον πόλεμο. Η κατάσταση που επικρατούσε καταδεικνύεται από τη φράση που αποδίδεται στον Λουκά Νοταρά έμπορο και εφοπλιστή με λογαριασμούς σε τράπεζες της Βενετίας και της Γένοβας: «Είναι καλύτερο να δούμε στη μέση της Πόλεως να βασιλεύει το φακιόλι των Τούρκων παρά η λατινική καλύπτρα». Λοιπά και απάντηση στο ερώτημα του τίτλου στο άρθρο

Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο με την Τουρκία;

Συχνά σε συζητήσεις το τελευταίο διάστημα τίθεται το ερώτημα: «Θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία;». Η απάντηση δεν είναι απλή. Προσωπικά θεωρώ ότι το ενδεχόμενο ενός πολέμου συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες, από την περίπτωση να οδηγηθούμε σε έναν επώδυνο συμβιβασμό για τα εθνικά μας συμφέροντα. Κανείς όμως δεν μπορεί να αποκλείσει την περίπτωση μιας στρατιωτικής σύγκρουσης.

Έχει προετοιμαστεί η ελληνική κοινωνία για ένα τέτοιο σενάριο; Άραγε, πόσο έτοιμοι είμαστε για αυτό; Θα επιχειρήσουμε μια απάντηση μέσα από κοινά στοιχεία και παραλληλισμούς στην Ελλάδα του σήμερα και της περιόδου πριν την πτώση της Βασιλεύουσας (που σηματοδοτεί το τέλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και της ιστορικής πορείας του Ελληνισμού). Να υπενθυμίσουμε ότι η ιστορική μνήμη αποτελεί βασικό στοιχείο εθνικής επιβίωσης.

Χαρακτηριστικό στοιχείο πριν από την πτώση της Πόλης ήταν η βαθιά κοινωνική παρακμή και η φιλαυτία των κατοίκων. Η δημοσιονομική κρίση και η κρίση αξιών που διέρχεται σήμερα η χώρα μας, προσομοιάζει με αυτή της εποχής του Βυζαντίου. Ακόμα και τις τελευταίες ώρες πριν από την πτώση της Πόλης, όταν τα τείχη είχαν γκρεμισθεί από τους βομβαρδισμούς και χρειάζονταν άμεση επισκευή, οι πολίτες ούτε σε εκείνη την ύστατη ώρα δεν πείθονταν να παράσχουν τα αναγκαία υλικά και την εργασία αν δεν πληρώνονταν πρώτα.

Σήμερα, η Τουρκία έχει επιδοθεί σε ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα και καθημερινά μας απειλεί λεκτικά, ή μας προκαλεί με επιχειρησιακές δράσεις. Στον αντίποδα, στη χώρα μας η δημοσιονομική κρίση και οι συνεχείς μειώσεις του αμυντικού προϋπολογισμού των τελευταίων ετών, έχουν αρχίσει να επηρεάζουν τη στρατιωτική ισχύ και απειλούν σε μεγάλο βαθμό το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρ’ όλα αυτά δωρεές, όπως η πρόσφατη στο Πολεμικό Ναυτικό του εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη, σπάνια υπάρχουν. Αυτό που βιώσαμε τις δεκαετίες που πέρασαν ήταν ο λαϊκισμός και η διαφθορά. Φθάσαμε στο σημείο, η παραγγελία των οπλικών συστημάτων να γίνεται με κριτήριο το ύψος της “μίζας” και όχι την καταλληλότητα τους για την κάλυψη των εθνικών αναγκών.

Έλλειψη εθνικής ομοψυχίας
Πριν από την πτώση της Πόλης, λόγω των εσωτερικών διαφωνιών και των συγκρούσεων μεταξύ των προυχόντων, η κατάσταση που επικρατούσε καταδεικνύεται από τη φράση που αποδίδεται στον Λουκά Νοταρά, έμπορο και εφοπλιστή με λογαριασμούς σε τράπεζες της Βενετίας και της Γένοβας: «Είναι καλύτερο να δούμε στη μέση της Πόλεως να βασιλεύει το φακιόλι των Τούρκων, παρά η λατινική καλύπτρα».

Στην Ελλάδα του σήμερα και ενώ όλα τα σημάδια προοιωνίζονται μια κρίση με την Τουρκία, αυτό που παρατηρείται είναι η έλλειψη εθνικής ομοψυχίας και στρατηγικής για την αντιμετώπιση των νεοοθωμανικών οραμάτων του Τούρκου προέδρου. Αυτό που κυριαρχεί στο δημόσιο διάλογο είναι η σκανδαλολογία και η επίρριψη ευθυνών στους άλλους.

Πριν από την πτώση της Πόλης είχε αναπτυχθεί έντονο αντιστρατιωτικό πνεύμα από πολιτικούς και λόγιους της εποχής. Συνέπεια αυτού ήταν η λήψη μέτρων μείωσης των στρατιωτικών δαπανών, που συνέβαλλαν στην αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων (στρατού και στόλου) της αυτοκρατορίας. Σταμάτησαν να δίνουν κλήρο γης στους ακρίτες των συνόρων.

Τα κτήματά τους που ως τότε ήταν αφορολόγητα, μπήκαν σε φορολογία και κινδύνευαν να τα χάσουν, ή να γίνουν δουλοπάροικοι των δυνατών για τα χρέη τους. Γι’ αυτό πολλοί τα πουλούσαν, εξαγόραζαν τη στρατιωτική τους θητεία και αναζητούσαν καλύτερη τύχη στις πόλεις. Πολλοί νέοι προσπαθούσαν να αποφύγουν τη στράτευση και κλείνονταν σε μοναστήρια. Υπήρχε έλλειψη ενδιαφέροντος για την άμυνα και κοινωνική αποστροφή προς τον πόλεμο.

Η μείωση της στρατιωτικής θητείας
Στην Ελλάδα του σήμερα το ερώτημα: «Τι θέλετε, να κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία;», επαναλαμβάνεται συνεχώς στο δημόσιο λόγο. Στα χρόνια της κρίσης περίπου 700.000 νέοι επέλεξαν να φύγουν από τη χώρα και να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Ένα ποσοστό από αυτούς θα επιλέξουν την ανυποταξία. Ο αριθμός των απαλλασσομένων από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις (λόγοι υγείας, ανυπότακτοι,), ανέρχεται στους 10.000 έως 12.000 ετησίως, δηλαδή η δύναμη μιας Μεραρχίας πολεμικής συνθέσεως.

Διερωτάται κανείς εάν το 12% της ελληνικής νεολαίας είναι ανάπηροι και ανίκανοι για στράτευση. Η διάρκεια της θητείας είναι συνεχώς μειούμενη. Στα τέλη του 20ού αιώνα κυμαινόταν σε 2 χρόνια ή και περισσότερο, μέχρι την περίοδο 2000-2004 όπου παρατηρείται μια μεγάλη μείωση από 24 σε 18 και τελικά 12 μήνες. Η τάση αυτή συνεχίστηκε μέχρι το 2009, όταν η θητεία έφτασε τους εννέα μήνες.

Οι μειώσεις αυτές δεν έγιναν με βάση την επιχειρησιακή αξιολόγηση, αλλά λόγω μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Ο μικρός χρόνος διάρκειας θητείας των οπλιτών και η ανάθεση σ’ αυτούς πολλαπλών καθηκόντων έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ανεκπαίδευτης εφεδρείας, η οποία αποτελεί ζωτικό επιχειρησιακό τομέα της εθνικής πολεμικής προπαρασκευής.

Παρά το γεγονός ότι το θέμα είναι γνωστό στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία, ουδείς αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος για μια απόφαση που θα προέβλεπε αύξηση της θητείας. Η έννοια του πολιτικού κόστους αφορά την απώλεια των εκλογικών ποσοστών ενός κόμματος, δηλαδή τη μη αποδοχή της συγκεκριμένης απόφασης από μία κοινωνία που δεν έχει συνειδητοποιήσει τον εθνικό κίνδυνο.

Πριν από την πτώση της Πόλης υπήρχε αδιαφορία και αναβλητικότητα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας για την αντιμετώπιση του οθωμανικού προβλήματος, που προσομοιάζει με τη στρατηγική του κατευνασμού και της υποχωρητικότητας που εφαρμόζεται επί σειρά ετών από τη χώρα μας απέναντι στον αναθεωρητισμό της σημερινής Τουρκίας. Από τα παραπάνω αναφερόμενα δύναται κάποιος να βγάλει τα συμπεράσματά του και να δώσει απάντηση στο ερώτημα: «Είμαστε έτοιμοι για έναν πόλεμο με την Τουρκία;»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

22 Σχόλια

  1. Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΟΥΝΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ , Η ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ , ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝΕ ΠΕΡΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ , ΤΩΡΑ ΘΥΜΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ , Ο ΛΑΟΣ
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ , ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ & ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ , ΑΛΛΑ & ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝΕ ΨΙΧΟΥΛΑ , ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ , ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ , ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ , ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΝΕ & ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ , ΑΜ ΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝΕ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ !!!

  2. σας δουλεύουν στρατιωτικά.
    ο πόλεμος με τους τούρκους θα γίνει από τους Έλληνες πατριώτες.
    όχι από τους προσκυνημένους ανθέλληνες προδότες.
    μην τους ακούτε μην τους βλέπετε.

  3. αν γινει τιποτα με τους τουρκους οι μισοι θα παθουν εμφραγμα την ημερα τησ επιστρατευσης τοσο ετοιμοι ειμαστε

  4. Δεν πα να γ@μηθη η λουγκρα.
    Αυτος θα πολεμιση?

  5. “θα” έτσι κουτουρού χωρίς σχέδιο διορισμένοι κομματικά όλοι χρόνια τώρα!!

  6. ….και άλλες φορές έχουμε αναμετρηθεί με μεγαλύτερες δυνάμεις (Γερμανία -Ιταλία- Τουρκία) και με πολύ περισσότερα και προηγμένα οπλικά συστήματα από τα δικά μας άλλα μια χαρά τα καταφέραμε !!!!

  7. ναι θα πολεμίσουμε τα 8 εκατ. όσοι απέμειναν έλληνες εναντίων 80 εκατ. (10 φορες επάνω πληθυσμός) και τι θα πολεμήσεις? πρέπει να γίνεις δαίμονας για να τους καταφέρεις.
    για αυτό άντε κοιμίσου τώρα

    1. Αμα του βουλιαξεις ολο το στολο σε dt, κατι που ειναι το πρωτο μελημα του στρατου μας και τους εχουν ανα πασα ωρα και στιγμη στοχοποιημενους, ξεκινας με γκολ απο τα αποδυτηρια. Δε μετρουν τα “κεφαλια” πλεον στους πολεμους…

  8. επι χουντας δεν γινοντουσαν παραβιασεις δεν ειναι λιγο περιεργο …τωρα καθε μερα …αρα΄΄΄΄΄΄

    1. Επι χουντας χρυσο μου και παραβιασεις γινονταν και επιβιβαση στην Κυπρο σαν κυριες εκαναν οι Τουρκοι .

      1. Ανθελληνικό σκουλήκι άκου.Επί Παπαδόπουλου ούτε παραβιάσεις γίνονταν ούτε μπήκαν σε καμία Κύπρο οι μογγόλοι.Όταν ανέλαβε ο Εβραιοτραφής προδότης Ιωαννίδης τότε έγιναν όλα μαζί με την έλευση του κωλομπαρά.Τράβα πίσω στην τρυπούλα σου τώρα παράσιτο

        1. Μην σκουζεις χρυσο μου τι παπαδοπουλος τι ιωαννιδης τι καραμαν αλης όλα τα φασιστοδεξια γουρούνια εχουν την ιδια μουρη!!!οσο για τον αλλον τον καυλιαρη τηνωρα που φασονοταν με την δεσποινα στην βιλλα του Ωναση οι Τουρκοι μπαινοβγαιναν στο αιγαιο για πλακα από τοτε!!

          1. Διαστρεβλωτές της ιστορίας και λούγκρες ήσασταν ανέκαθεν οι κομμουνιστοσυμμοριτικές ρουφήχτρες.Αυτή τη φορά δε θα τη γλιτώσετε με διακοπές σε ξερονήσια.

        2. Τι λες χρυσο μου; ηδη είμαι διακοπες στην Μυκονο εγω καλε!!! παρεα με τον Οσμαν και τον Μουσταφά γλεντάμε κατι τρελα παθητικα αγορια φασισταρια με στριγκακια και ατριχα κορμια!!

      2. Επί δημοκρατίας σου έχουν παραβιάσει εκατομμύρια λαθραιοι τη χώρα που ζεις. Οπότε κάτσε και φάε τη δημοκρατία των λαμογιων και περίμενε μέχρι να να έρθει η ώρα να φάνε και εσένα οι λαθραιοι .

  9. Δεν είμαστε έτοιμοι, ποτέ δεν είμασταν άλλωστε.
    Από παλιά έβλεπα τα χάλια μας.
    Απλά οι Τούρκοι δεν μπορούν να καταλάβουν και να κρατήσουν χερσαίο έδαφος.

  10. Και λίγα λέει ο στρατηγός.Πολύ ωραία είναι αυτά που λέει,αλλά οι πρόγονοί μας είχαν πέσει κι άλλα σκαλιά πιό κάτω.Χρησιμοποιούσαν εκατόν πενήντα έτη πριν από την πτώση της Πόλης,οθωμανικά μισθοφορικά στρατεύματα όχι μόνο γιά ν’αντικρούσουν εχθρούς,αλλά και επιδίδονταν σε εμφύλιες διαμάχες μι’αυτά.Δυστυχώς,εκατό χρόνια πριν το 1453 έγινε η ντροπιαστική μάχη της Πελαγονίας στο σημερινό Μοναστήρι,όπου Οθωμανοί μισθοφόροι αντιμετώπισαν Οθωμανούς μισθοφόρους! γιά το περιβόητο βυζαντινό στέμμα.Τα ίδια έγιναν και στην Πελοπόννησο τη δεκαετία 1453-1463!.Απόδειξη ότι δεν είχαν βάλει μυαλό οι προδότες αδερφοί του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου Δημήτριος και Θωμάς,οι οποίοι επίσης πάλευαν γιά ένα ανύπαρκτο στέμμα.
    Οι άθλιοι πρόγονοί Παλαιολόγοι μας άφησαν αυτή τη βαριά κληρονομιά της διχόνοιας.Ευτυχώς,εμείς σήμερα δεν τρωγόμαστε τόσο πολύ.Έχουμε όμως όλα τ’άλλα που αναφέρει ο στρατηγός.

  11. ….Άντε κύριε ξεκουράσου λίγο τώρα….θα κουράστηκες μετά το ωραίο σου κείμενο που έγραψες φουσκώνοντας τα πνευμόνια σου….

  12. Η Κατάσταση είναι δύσκολη, ο Εχθρός ( οι αλλόφυλοι και αλλόθρησκοι λαθρομετανάστες ) είναι εντός των τειχών. Αν γινότανε πόλεμος Ελλάδας- Τουρκίας το 1974 που έπρεπε τότε να είχε γίνει, η Ελλάδα είχε περισσότερες πιθανότητες να νικήσει απο ότι είχε τότε η Τουρκία. Δυστυχώς τότε ενώ πολλοί Έλληνες μετανάστες ετοιμαζόντουσαν να έλθουν και να πολεμήσουν εθελοντικά, στην Ελλάδα οι αντιχουντικοί διέδωναν ότι δεν υπάρχουν όπλα και πυρομαχικά και γιόρταζαν την πτώση της χούντας.
    Πρέπει να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία και να στρατευτούν ακόμα και οι ανύπαντρες και άτεκνες νέες Ελληνίδες

    1. Αποδημε όταν εγινε επιστρατευση το 74 ηταν όλα κωμικοτραγικα οπλα δεν εδιναν στους επιστρατους διοτι φοβηθηκαν μην τα στρεψουν εναντιον τους, οι χουντικοι αξιωματικοι ειχαν εξαφανιστεί ολοι τους και ο ιωαννιδης ειχε συμφωνησει με τους Τουρκους να κανουν αποβιβαση και όχι αποβαση στην βορειο πλευρα της Κυπρου και να παρουν κομματι της, για αυτό απαγορευσε κάθε αμυντικη ενεργια κατά την διαρκεια της αποβίβασης και όχι απόβασης της Κυπρου. Η χουντα επεσε από μονη τους όταν οι ιδιοι οι αρχηγοι οπλων αποφασισαν με την εγκριση του Ιωαννιδη να φερουν πισω το άλλο δεξιομουτρο ομοϊδεάτη τους Καραμανλη για να σωσει ότι μπορουσε να σωθει.

      1. Πρωτον ο Ιωαννιδης δεν εκανε καμια συμφωνια με Τουρκους.Με Αμερικανους εκανε μονο και μονο για την ανατροπη του Μακαριου και οι Αμερικανοι του “εγγυοταν” οτι οι Τουρκοι δεν θα αντιδρασουν σε περιπτωση πραξικοπηματος.Δευτερον ο Ιωαννιδης οχι μονο δεν απαγορευσε αμυντικη ενεργεια αλλα διεταξε αμεσως πολεμο και επιθεση και απο τον Εβρο,αλλα οι αρχηγοι αρχισαν τα “δεν ειμαστε ετοιμοι”.Τριτον την επιστρατευση την διεταξαν οι αρχηγοι και εσκεμμενα διεταξαν “γενικη” επιστρατευση κι οχι κλιμακωτη οπως προβλεπουν τα σχεδια.Γενικη επιστρατευση δεν εγινε ουτε το 1940!Το αποτελεσμα της γενικης επιστρατευσης ηταν στα κεντρα επιστρατων να παρουσιαστων 10πλασιοι απο αυτους που προβλεποταν,κι ετσι παρατηρηθηκαν ελλειψεις σε ρουχισμο και οπλα.Αυτο εγινε επιτηδες για να δημιουργηθει μπαχαλο και να αποσυντονιστει το καθεστως.Τριτον οι αρχηγοι εριξαν τον Ιωαννιδη και εφεραν τον Καραμανλη (με την βοηθεια της ποντικομαμης Αβερωφ).Μαλιστα οι Μπονανος(Α/ΓΕΕΘΑ) και Αραπακης(Α/ΓΕΝ) στα βιβλια τους φαγωνονται για το ποιος ειχε την ιδεα πρωτος ,να παραδωσουν την εξουσια σε πολιτικους!.Ο Ιωαννιδης δεν εδωσε συγκαταθεση ουτε εγκριση.Απλα συμφωνησε να μην αντιδρασει,γιατι αν αντιδρουσε θα γινοταν εμφυλιος μεσα στο στρατευμα τη στιγμη που αιμορραγουσαμε στην Κυπρο.
        Εν ολιγοις οι αρχηγοι Μπονανος-Αραπακης-Παπανικολαου,προδωσαν τον Γ.Παπαδοπουλο το 1973 και ανεβασαν τον Δ.Ιωαννιδη,μετα προδωσαν τον Ιωαννιδη τον Ιουλιο του ΄74 για να φερουν τον Καραμανλη,και μετα προδωσαν και τον Καραμανλη τον Αυγουστο του 74 στον Αττιλα 2,που και ο Καραμανλης διεταξε πολεμο και οι αρχηγοι “δεν ειμαστε ετοιμοι”.
        Ειναι αποδεδειγμενο οτι οι 3 αρχηγοι (και ο Αβρωφ) δρουσαν με εντολες Αμερικανων,Γι’αυτο και δεν καταδικαστηκε ουτε φυλακιστηκε κανεις τους,ουτε εχασε τα αξιωματα και τις συνταξεις.Και οι 3 υπηρετησαν τη “χουντα”,και εν γνωση τους εγινε και το πραξικοπημα στην Κυπρο,ειδικα του Μπονανου,κι ομως δεν τιμωρηθηκε!

        1. Προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα; Οι τρεις αρχηγοί του στρατού , ναυτικό Υ και αεροπορίας αποφάσισαν μέσω Αβέρωφ να φέρουν τον Καραμανλή γιατί η κυβέρνηση υποτακτικών Ιωαννίδη είχαν εξαφανιστεί και ο Ιωαννίδης ήταν αλλού για αλλού και παντού επικρατούσε μπαχαλο. Αυτοί οι τρεις την γλίτωσαν γιατί ο Καραμανλής τους ήθελε για να ελέγξουν κάτι σκληρούς Ιωαννίδη κους σε πρώτη φάση όπως τους αδελφούς Παλα’ι’νιδες κτλ μέχρι να εδραιωθεί η νέα κυβέρνηση και αργότερα τους αποστρατευσε σταδιακά και τους την χάρισε επειδή τον επανέφεραν στην εξουσία,δεξιομουτρα όλοι τους βλέπεις κόρακας Κορακου ματιδεν βγάζει, εδώ δεν πήγε σε δική τους υπόλοιπους χουντικούς πήγε να τους βγάλει λάδι ,οι δικές έγιναν επειδή τους μήνυσαν το 1975 ο Λυκουρέζος ,Γιαννόπουλος και πλήθος κόσμου, μέχρι τότε όλοι οι χουντικοί ήταν ελεύθεροι.

Comments are closed.