Θα γέλαγε κι ο Joker! Ποιες είναι οι γυναίκες που έστειλαν την αστυνομία στα σινεμά να… βγάλουν ανήλικους από τις αίθουσες

Κοινοποίηση:
tzoker_1

Οργισμένη η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για το σάλο με τον Joker. Αποκάλυψε ποιες είναι οι γυναίκες που έκαναν τις καταγγελίες στην αστυνομία. «Κινήθηκαν πέραν των αρμοδιοτήτων τους, δεν είχαν ενημερώσει! Αναρωτιέμαι για τα κίνητρά τους». Αυτόπτης μάρτυρας υποστηρίζει ότι στο σινεμά στην Κυψέλη η καταγγελία έγινε από… μητέρα που δεν συμφωνούσε να δει την ταινία ο γιος της!

Τα όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ώρες για τους… ελέγχους από την αστυνομία σε σινεμά όπου παίζεται η ταινία Joker θα έκαναν ακόμη και τον κακό του Μπάτμαν να γελάει με το γνωστό, υστερικό του, γέλιο. Γιατί μόνο για γέλια είναι.

Δυο γυναίκες, υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού έκαναν την καταγγελία, η αστυνομία αναγκάστηκε να πάει στις αίθουσες και επειδή η καταλληλότητα της ταινίας έχει «βγει» με βάση νόμο του 1937 (!), έπρεπε να βγάλει ανήλικους από τις αίθουσες. Τα περιστατικά είναι δυο: ένα το Σάββατο σε σινεμά στο Μαρούσι κι ένα την Κυριακή σε κινηματογράφο στην Κυψέλη.

Οι δυο υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού κινήθηκαν αυτοβούλως, πέραν των αρμοδιοτήτων τους και χωρίς να έχουν ενημερώσει τους αρμόδιους στο υπουργείο. Αυτό είπε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα.

Η, οργισμένη, υπουργός Πολιτισμού είπε πως οι δυο γυναίκες εργάζονται την επιτροπή καταλληλότητας του υπουργείου και έχουν μόνο γνωμοδοτικές αρμοδιότητες. Η Λίνα Μενδώνη καταδίκασε τις ενέργειές τους, σημειώνοντας πως «κινήθηκαν πέραν των αρμοδιοτήτων τους» και «δεν είχαν ενημερώσει» κανέναν από τους αρμόδιους του υπουργείου.

Μάλιστα, η κα Μενδώνη άφησε αιχμές ακόμη και για τα κίνητρα των δυο γυναικών, για τα οποία χαρακτηριστικά δήλωσε «άγνοια». Όπως είπε, οι δυο υπάλληλοι υπηρετούν χρόνια στο υπουργείο Πολιτισμού αλλά πρώτη φορά έκαναν κάτι τέτοιο. «Ο νόμος δεν έχει ενεργοποιηθεί ποτέ. Είναι παράλογο να ενεργοποιηθεί», τόνισε η Λίνα Μενδώνη, επαναλαμβάνοντας πως «καταδικάζει το υπουργείο Πολιτισμού κι εγώ προσωπικά την ενέργεια». Προανήγγειλε δε ότι «θα λάβουμε όλα τα μέτρα για το πειθαρχικό έλεγχο».

Δείτε όσα είπε η Λίνα Μενδώνη

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: