Θαλάσσιος δράκος ή κάτι άλλο; Βρήκαν τεράστιο σκελετό που δεν μοιάζει σε κανένα γνωστό πλάσμα – ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποίηση:
skeletos-thalassa

Η ερευνήτρια του παραφυσικού, Ντέμπορα Χάτσγουελ, σοκαρίστηκε όταν της έστειλαν το υλικό που λήφθηκε το 2017 από έναν δύτη που εργαζόταν στην πετρελαιοβιομηχανία.
Η Ντέμπορα ανέβασε το βίντεο με τον αλλόκοτο σκελετό στο YouTube, αναζητώντας απαντήσεις από κάποιον από τους χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει η ερευνήτρια του παραφυσικού, ο δύτης χειριζόταν ένα τηλεκατευθυνομενο βαθυσκάφος, σε βάθος περίπου 830 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το ρομποτικό σκάφος πλησιάζει τον βυθό όταν εντοπίζει έναν παράξενο σωρό από κόκκαλα στον πυθμένα.
Η σπονδυλική στήλη είναι σχεδόν ανέπαφη και στο ένα άκρο καταλήγει σε πιο φαρδιά οστά.

Όλος ο σκελετός μοιάζει να έχει μήκος περίπου 30 μέτρα και όταν ο χειριστής του ρομπότ προσπαθεί να σηκώσει τα οστά χρησιμοποιώντας τον μηχανικό βραχίονα του βαθυσκάφους, ένας κάβουρας φαίνεται να απομακρύνεται γρήγορα από το σημείο.

Όμως τα οστά είναι τόσα εύθραυστα που μετατρέπονται σε σκόνη, μόλις το βαθυσκάφος αγγίζει τον αλλόκοτο σκελετό.

“Οι διαστάσεις του σκελετού στο βίντεο δεν ταιριάζει με το συνηθισμένο μέγεθος οποιουδήποτε θαλάσσιου πλάσματος στην περιοχή” λέει η Ντέμπορα, σχολιάζοντας το βίντεο.

“Μια φάλαινα έχει τρεις λεπίδες στα σπονδυλικά οστά της, ενώ αυτό το ζώο μοιάζει να έχει μόνο δύο” συνεχίζει η ερευνήτρια, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ, Daily Star.

“Τσέκαρα τα θαλάσσια θηλαστικά και κανένα δεν φτάνει τα 30 μέτρα” συνεχίζει η Ντέμπορα.
“Το μεγαλύτερο είδος χελιού που έχει εντοπιστεί φτάνει περίπου τα 8 μέτρα μήκος, ενώ αυτός ο σκελετός είναι περίπου 30 μέτρα” εξηγεί η ερευνήτρια.

“Τα οστά θα μπορούσαν να είναι αρχαία, γιατί είδα πολλούς κεραμικούς αμφορείς να βγαίνουν από τη λάσπη και αυτοί κατά πάσα πιθανότητα βρίσκονται εδώ πιθανός για πάνω από 1.000 χρόνια” σχολιάζει ο υπάλληλος της πετρελαϊκής που γύρισε το βίντεο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι χρήστες των social media εντυπωσιάστηκαν με το βίντεο με τον τεράστιο σκελετό.
Πολλοί ανέφεραν μερικές πολύ παράξενες εξηγήσεις αναφορικά με την προέλευση των οστών, με κάποιους να μιλούν για θαλάσσιο δράκο ή κάποιον δεινόσαυρο.

Υπήρξαν όμως και άλλοι που φάνηκαν πιο προσγειωμένοι. Αυτοί μίλησαν για κάποια φάλαινα ή κάποιο καρχαρία, σύμφωνα με τη μορφή του σκελετού.

Εσείς τι πιστεύετε; Πρόκειται για κάποιο θαλάσσιο τέρας ή είναι απλά ο σκελετός ενός μεγάλου θαλάσσιου θηλαστικού ή κάποιου άλλου μεγάλου θαλάσσιου πλάσματος;

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: