Θέλει να σώσει την καρέκλα ο Κούλης και τα παραδέχεται όλα; «Είχα εγκρίνει την παρακολούθηση, ήξερα, έγινε για εθνικούς λόγους»!

Κοινοποίηση:
ΚΟΥΛΗΣ

«Ύποπτο για διάπραξη εγκλημάτων σε βαθμό κακουργήματος και για επαφές με εγκληματίες» χαρακτήρισε έμμεσα πλην σαφώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, προκειμένου να δικαιολογήσει την παρακολούθηση και την υποκλοπή των επικοινωνιών του και να αποτινάξει από επάνω του την κατηγορία που μπορεί να τον οδηγήσει στο Ειδικό Δικαστήριο και μεγάλο αριθμό στελεχών της ΕΥΠ, την εισαγγελέα της ΕΥΠ και τον πρώην διοικητή Π.Κοντοντολέοντα στην φυλακή.

Έτσι είπε ότι «Η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν τεκμηριωμένη και απολύτως δικαιολογημένη» πριν από λίγο κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην 86ης ΔΕ, παραδεχόμενος ότι την γνώριζε και φυσικά ως προϊστάμενος της ΕΥΠ την είχε εγκρίνει!

Διευκρίνισε μάλιστα ότι «τα ρήγματα στην εθνική ασφάλεια δεν δημιουργούνται από τον μπακάλη ή το μανάβη, αλλά από πρόσωπα με εξουσία και κύρος», αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!

Άρα η δραστηριότητα του Νίκου Ανδρουλάκη, κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν αντεθνική και προκαλούσε «ρήγματα στην εθνική ασφάλεια»!

Κάλεσε μάλιστα τον Νίκο Ανδρουλάκη να πάει στην ΕΥΠ και να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες της παρακολούθησης του!

Δηλαδή καλεί το θύμα του κακουργηματικού χαρακτήρα, εγκλήματός να ερωτηθεί γιατί διαπράχθηκε κακούργημα σε βάρος του!

Να υπενθυμίσουμε ότι βάσει του νόμου δεν πρέπει να αποδείξει ο Ανδρουλάκης, είτε τον συμπαθεί κάποιος, είτε όχι, γιατί τον παρακολουθούσαν, αλλά να αποδείξουν αυτοί που τον παρακολουθούσαν (οι έξι διευθυντές της ΕΥΠ, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Π.Κοντολέων, η εισαγγελέας Β.Βλάχου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βάσει νόμου) γιατί τον παρακολουθούσαν και αυτή η απόδειξη πρέπει να είναι δημόσια!

Εδώ πλέον δημιουργείται τεράστιο θέμα καθώς ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι «Δεν το ήξερε και ζητούσε συγγνώμη» και αυτό όχι μία αλλά έξι φορές!

Γίνεται αντιληπτό ότι πλέον αντιλαμβάνεται ότι το «Δεν ήξερα και ζητώ συγγνώμη» δεν τον γλιτώνει από την απαγγελία σε βαθμό κακουργήματος και πλέον «σκληραίνει» αλλάζοντας τακτική και υποστηρίζοντας ότι «Ορθώς παρακολουθούσαμε τον Ν.Ανδρουλάκη».

Μόνο που πλέον θα πρέπει να αποδείξει αυτά που λέει αφού δηλώνει όχι απλώς ότι ήταν πλήρως ενήμερος για την παρακολούθηση, αλλά αποφαίνεται και για την ορθότητα αυτής της παρακολούθησης.

Κατά τα λοιπά έδειξε και πάλι ότι βρίσκεται σε έναν «άλλο κόσμο» λέγοντας ότι «Η κυβέρνηση μπορεί να στηρίζει την οικονομία και την κοινωνία, χάρη στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης» λέγοντας τόσο ωμά ψεύδη (όπως ότι ο Ισπανός πληρώνει φθηνότερο φυσικό αέριο από τον Έλληνα, ενώ πληρώνει μόλις το ένα τρίτο του κόστους) που απορεί κανείς για το ποιος του τα λέει αυτά και αν τα πιστεύει και τα αναμεταδίδει ή λέει ψέματα εν γνώση του!

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης, κληθείς να εξηγήσει «ποιες δυνάμεις υπονομεύουν την σταθερότητα της χώρας» είπε… ότι είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος εργαλειοποιεί της παροχής του φυσικού αερίου, υποστηρίζοντας ότι «αποτελεί ρωσική στρατηγική, αλλά στόχος είναι να αποτρέψουμε τις παρεμβάσεις που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών».

Πάντως δεσμεύθηκε (όσο μια δέσμευση Μητσοτάκη μπορεί να έχει μια αξιοπιστία» ότι «δεν θα αλλάξει εκλογικό νόμο».

«Θα πορευτούμε με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο. Θα ήταν θεσμικά ανεύθυνο, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, να αλλάξει τον εκλογικό νόμο,. επειδή χαμηλώνει τον πήχη της αυτοδυναμίας» είπε.

Ο λόγος; Ότι τελικά η αλλαγή μπορεί να ευνοήσει τον… ΣΥΡΙΖΑ, αφού πλέον δείχνει ότι θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές και εν συνεχεία με έναν εκλογικό νόμο που χαμηλώνει τον πήχη στις επόμενες εκλογές μπορεί να σχηματίσει μέχρι και αυτοδύναμη κυβέρνηση!

Κι εδώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το «τρομοφοβικό» ερώτημα «αν οι Έλληνες πολίτες θα ήθελαν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜεΡΑ25 με στήριξη ΚΚΕ».

Η απάντηση είναι πολύ απλή: Τι εγκλήματα έχει διαπράξει ο ίδιος στα χρόνια τις διακυβέρνησής του από το μεταναστευτικό και τα εμβόλια, μέχρι τις υποκλοπές για να φέρει ένα τέτοιο ενδεχόμενο κοντά στην πραγματοποίησή του;

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε με σαφή αλαζονία «πολιτική τερατογένεση» εάν σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς το πρώτο κόμμα -από Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα ότι δεν είναι πρώτο κόμμα και όσο περνούν οι ημέρες τόσο η διαφορά θα μεγαλώνει…

Τα ίδια ακριβώς, («τερατογέννεση») έλεγε και ο Α.Παπανδρέου για να αντιμετωπίσει τον κατάρρευσή του το 1989 και εν τέλει ο πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Κωνσταντίνος, προχώρησε στην κυβέρνηση Τζανετάκη και την σύμπραξη με το ΚΚΕ και το ΚΚΕ Εσωτερικού, βγάζοντας την χώρα από την κρίση, αν και χρειάστηκαν δύο ακόμα εκλογικές μάχες μέχρι τον Απρίλιο του 1990.

Το ίδιο θα συμβεί τώρα και την μόνη διαφορά ότι στη νέα κυβέρνηση ίσως θα είναι και ένα ή δύο δεξιά κόμματα που θα αποτελέσουν τον πολιορκητικό κριό στο σύστημα Μητσοτάκη

Σχολιάζοντας το κρεσέντο προκλήσεων από την Τουρκία, επέμεινε στην ανάγκη να μείνει ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα. «Δεν είπα εγώ Ερντογάν γιοκ» ανέφερε, ενώ τόνισε ότι ήταν ο Τούρκος πρόεδρος που «ανατίναξε» τις γέφυρες επικοινωνίας με την Ελλάδα.

Υπογράμμισε, δε, ότι η κυβέρνηση οφείλει να εξαντλήσει τον εκλογικό κύκλο, εγκαλώντας για ανευθυνότητα την αντιπολίτευση, η οποία, όπως είπε, έχει βαλθεί να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Σχολίασε, δε, ότι δεν σκοπεύει να αφήσει τη χώρα στα χέρια υπηρεσιακής κυβέρνησης εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων, αλλά και του δύσκολου χειμώνα για την κοινωνία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΠΟΙΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΡΕ ΧΑΠΑΤΟ;

  2. ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ, ΑΥΤΩΝ ΚΟΣΚΙΝΟ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ ΟΛΑ ΕΠΑΝΟΤΟΥ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ

Comments are closed.