ΑΠΘ: Λουκέτο αύριο στη ΣΘΕ -Δύο τα κρούσματα

Κοινοποίηση:
APTH (1)

Μεταφέρουμε το ρεπορτάζ από το thesstoday.gr

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποφασίζοντας να αναστείλει τα μαθήματα της Πέμπτης στο κεντρικό κτίριο εξαιτίας παρεμπόδισης του έργου των υγειονομικών ελεγκτών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ

Συγκεκριμένες ομάδες ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως σχήματα φοιτητών όπως είχε γράψει το ThessToday.gr παρεμπόδιζαν τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη τους ελέγχους στην είσοδο της Σχολής, ασκώντας ακόμη και λεκτική βία αλλά και με απειλές σωματικής βλάβης προς τα πρόσωπα των υγειονομικών ελεγκτών, με το φαινόμενο να συνεχίζεται και σήμερα, Τετάρτη.

Η συνέπεια των παραπάνω ενεργειών ήταν η αθρόα συρροή των φοιτητών εντός του κτιρίου και χωρίς να επιδείξουν τα σχετικά πιστοποιητικά εμβολιασμού, την ώρα που η Σχολή δεν μετρά πλέον ένα αλλά δύο θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Ο φόβος για τη διασπορά του κορωνοϊού ανάγκασε την Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών να λάβει δραστικά μέτρα. Έτσι, για να διασφαλίσει την υγεία των συμμετεχόντων στη διά ζώσης διδασκαλία αποφάσισε την αναστολή των εκπαιδευτικών διαδικασιών στο κεντρικό κτίριο για αύριο Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας ότι θα προβεί σε όλες τις ενέργειες για την αντιμετώπιση εκείνων που υπονομεύουν την ασφάλεια του υγειονομικού covid πρωτοκόλλου.

Για τα προαναφερθέντα γεγονότα που σημάδευσαν τα πρώτα μαθήματα στη ΣΘΕ, η Κοσμητεία της Σχολής ζητά τη συνολική στήριξη των ιθυνόντων για την ομαλή εφαρμογή του υγειονομικού ελέγχου κατά την έλευση των φοιτητών στο κεντρικό κτίριο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.