Η WP είπε για την επιθυμία Trump να καταστρέψει τον Άσαντ το 2017

Κοινοποίηση:
1526487190

Μόσχα, 4 Σεπτεμβρίου -RIA Novosti. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump το 2017,αγανακτισμένος σε αναφορές για την φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία, απαίτησε από το το Πεντάγωνο να καταστρέψει τον Σύριο Πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασάντ, αλλά ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Mattis δεν επέτρεψε να γίνει αυτό , σύμφωνα με τα στοιχεία του νέου βιβλίου του Αμερικανού δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ “Fear” .

Η εφημερίδα της Washington Post εξέδωσε[1] αποσπάσματα από το βιβλίο.

Σύμφωνα με τον Γούντγουορντ, έχοντας μάθει σχετικά με τα γεγονότα στην επαρχία της Ιντλίμπ, ο Trump κάλεσε τον Mattis και με σκληρό τρόπο δήλωσε την επιθυμία να “τελειώσουν τον δικτάτορα.”

“Έλα, διάολε, ας τον σκοτώσουμε! Ας επιτεθούμε. Έλα, διάολε, ας τους σκοτώσουμε όλους! “ο Αμερικανός Πρόεδρος φώναξε στο τηλέφωνο, ο Γούντγουορντ γράφει.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου διαβεβαίωσε τον Trump ότι θα «θα ασχοληθεί με αυτό, “αλλά στο τέλος της συνομιλίας με τον Πρόεδρο ο Mattiw, έδωσε στον ανώτερο Βοηθό του μια εντελώς διαφορετική διαταγή.

“Δεν θα κάνουμε τίποτα από αυτά. Θα δράσουμε πολύ πιο προσεκτικά “, ανέφερε ο υπουργός άμυνας.

Όπως διευκρινίζει η Washington Post, το νέο βιβλίο από τον Αμερικανό δημοσιογράφο βασίζεται σε “εκατοντάδες ώρες συνεντεύξεων με αξιόπιστους συμμετέχοντες και μάρτυρες” των γεγονότων που περιγράφονται. Την ίδια στιγμή, τα ονόματα των πηγών του Γούντγουορντ δεν αποκαλύπτονται.

Στις 4 Απριλίου 2017, η Συριακή αντιπολίτευση κήρυξε 80 νεκρούς και 200 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα μιας χημικής επίθεσης στην πόλη του Khan Shejhun (Επαρχία Ιντλίμπ). Ο δράστης της επίθεσης ήταν οι Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες απέρριψαν τις κατηγορίες και κατηγόρησαν τους μαχητές και τους προστάτες τους, τονίζοντας ότι ολόκληρο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας είχε αφαιρεθεί από τη χώρα υπό τον έλεγχο του ΟΑΧΟ.

Οι ΗΠΑ, χωρίς να αποδεικνύουν την ενοχή του Συριακού στρατού και μην ακούγοντας το κάλεσμα της Ρωσίας για ενδελεχή έρευνα, επιτέθηκαν στη Συριακή στρατιωτική βάση του Shajrat τη νύχτα της 7ης Απριλίου, από την οποία η Ουάσινγκτον ισχυρίζεται ότι τα στρατεύματα της Συρίας πραγματοποίησαν μια χημική επίθεση. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, 59 πύραυλοι εξαπολύθηκαν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: