Η Google αποκάλυψε την ημερομηνία έναρξης του δικτύου «Find My Device» για τα Android – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Κοινοποίηση:
find-my-device-1536x863

Η Google ανακοίνωσε το «δικό της δίκτυο Find My Device» το 2023 και έκτοτε δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες για αυτό. Ωστόσο, η εταιρεία έσπασε επιτέλους τη σιωπή της με ένα email προς ορισμένους χρήστες, στο οποίο αποκαλύπτει μια πιθανή ημερομηνία έναρξης της υπηρεσίας εντοπισμού συσκευών.

Σύμφωνα με το 9To5Google, το email εστάλη την 1η Απριλίου και αναφέρει ότι το δίκτυο Find My Device αναμένεται να ξεκινήσει στις 7 ή τις 8  Απριλίου.

Το email αναφέρει σχετικά με τη λειτουργία Find My Network και το πότε έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει:

«Το δίκτυο Find My Device θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις συσκευές σας, πολύ παρόμοια με τον τρόπο που το δίκτυο Find My Device της Apple μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό άλλων αντικειμένων που έχουν AirTags προσαρτημένα πάνω τους. Θα λειτουργεί με συσκευές που λειτουργούν με Android, όπως τηλέφωνα και tablet. Όταν το δίκτυο ξεκινήσει, θα υποστηρίζει ορισμένα earbuds και headphones, μαζί με ανιχνευτές που μπορείτε να προσαρτήσετε στο πορτοφόλι, τα κλειδιά ή το ποδήλατό σας. Οποιοδήποτε αξεσουάρ Fast Pair θα λειτουργεί επίσης όταν είναι αποσυνδεδεμένο από τη συσκευή σας».

Google Find My Device

Η Google αναφέρει επίσης ότι οι χρήστες που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο δίκτυο Find My Device μπορούν να εξαιρεθούν πριν από την έναρξη της λειτουργίας στο διαδίκτυο. Αν ανησυχείτε για το γεγονός ότι οι συσκευές σας θα είναι μέρος ενός δικτύου εντοπισμού, μπορείτε να το αποφύγετε, αλλά δεν θα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της τεράστιας βάσης χρηστών Android για να βρείτε τις συσκευές ή τα πράγματά σας σε περίπτωση που τα χάσετε ή κλαπούν.

Το περίεργο είναι ότι η Google έστειλε email σε ορισμένους χρήστες με συσκευές Android και όχι σε άλλους. Καθώς το δίκτυο Find My Device ισχύει για όλους τους χρήστες, θα περίμενε κανείς ότι η Google θα ήθελε να το στείλει σε όλους τους κατόχους συσκευών.

Επίσης, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο για να εξαιρεθείτε από το δίκτυο Find My Device, αλλά σύμφωνα με το 9To5Google, λειτουργεί μόνο για όσους έλαβαν το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όχι για όσους δεν το έλαβαν.

Υπάρχει πιθανότητα η Google να έστειλε το email κατά λάθος και η λειτουργία να μην είναι στην πραγματικότητα έτοιμη να ξεκινήσει ακόμη. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι η Google να ανακοινώσει κάτι επίσημα, αλλά προς το παρόν, ελέγξτε το email σας για να δείτε αν η Google σας έστειλε κάτι σχετικά με την έναρξη του δικτύου Find My Device σύντομα.

Google Find My Device

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: