Η AstraZeneca δεν έπιασε τον στόχο παράδοσης 30 εκατ. δόσεων

Κοινοποίηση:
astra

Ο φαρμακευτικός γίγαντας AstraZeneca δεν κατάφερε να πιάσει τον στόχο παράδοσης 30 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά της COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο έως τον Σεπτέμβριο και αναμένεται να είναι σε θέση να παραδώσει μόνο 4 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με την Κέιτ Μπίνγκχαμ, επικεφαλής της ειδικής ομάδας της κυβέρνησης για τα εμβόλια.

Η Μπίνγκχαμ μίλησε για το ζήτημα κατά τη διάρκεια συνάντησης της επιτροπής υγείας και κοινωνικής φροντίδας την Τετάρτη και είπε ότι προέκυψαν ζητήματα κατά τη διαδικασία παραγωγής.

«Οι προβλέψεις που έγιναν με καλή πίστη εκείνη τη στιγμή για να φτάσουν τα 30 εκατομμύρια δόσεις τον Σεπτέμβριο υποθέτοντας ότι όλα θα λειτουργούσαν απολύτως εναρμονισμένα και ότι δεν θα υπήρχαν καθόλου κολλήματα […] δεν οφείλονται σε έλλειψη φροντίδας ή προσοχής ή διαθεσιμότητα εξοπλισμού… είναι απλά, αυτό το ότι συνήθως απαιτεί πολύ χρόνο» δήλωσε η επικεφαλής της ειδικής ομάδας του εμβολίου.

Σύμφωνα με την Μπίνγκχαμ, η AstraZeneca φαίνεται να μπορεί να προσφέρει μόλις 4 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του έτους, δεδομένου ότι η παραγωγική ικανότητα έχει βελτιωθεί.

Η AstraZeneca παράγει το εμβόλιο της COVID-19 σε συνδυασμό με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Την Τετάρτη ο επικεφαλής ερευνητής της ελέγχου εμβολίων Άντριου Πόλαρντ είπε ότι υπήρχε μια μικρή πιθανότητα το εμβόλιο να είναι έτοιμο πριν από τα Χριστούγεννα.

Τον Σεπτέμβριο η AstraZeneca ανέστειλε τις δοκιμές του εμβολίου, αφού αποκαλύφθηκε ότι ορισμένοι συμμετέχοντες παρουσίασαν νευρολογικές ασθένειες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Δεν μας νοιάζει αν προλαβαίνουν την παραγωγή.. μας νοιάζει το τι παράγουν..

Comments are closed.