Η φωτογραφία της μητέρας σόκαρε και την κατέβασαν από το Facebook – Είπαν ότι είναι ακατάλληλη γιατί…

Κοινοποίηση:
d4141f_fwto_paralia

Μια μητέρα ανέβασε αυτή τη φωτογραφία, η οποία θεωρήθηκε ακατάλληλη από το Facebook και κινδυνεύει να να αποκλειστεί για πάντα από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η Τζιλ Γουάιτ, φωτογράφος από τη Βόρεια Καρολίνα, αποφάσισε να αναπαραστήσει τη διάσημη διαφήμιση της Coppertone του 1953 με την κόρη της στη παραλία. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο.

Στην πρωτότυπη διαφήμιση της Coppertone, ένα σκυλάκι τραβάει το κάτω μέρος από το μαγιό του μικρού κοριτσιού, εκθέτοντας το ποπό του παιδιού. Στην αναπαράσταση της Γουάιτ, η δίχρονη κόρη της και μια φίλη της ποζάρουν για τη φωτογραφία. Η φίλη της κόρης της τραβάει προς τα κάτω το μαγιό του κοριτσιού.

Τι συνέβη;

«Δημοσίευσα τη φωτογραφία στη σελίδα της Coppertone στο Facebook,» δήλωσε η Γουάιτ σε συνέντευξή της. «Θεωρήσαμε ότι θα είναι χαριτωμένο, εξαιτίας της παλιάς διαφήμισης της Coppertone και η γραμμή του μαυρίσματος φαινόταν η ίδια.»

Το Facebook όμως δεν θεώρησε τη φωτογραφία χαριτωμένη ή κατάλληλη, όταν έγινε από κάποιον χρήστη αναφορά. Στη Γουάιτ δόθηκε η επιλογή να διαγράψει τη φωτογραφία, να αλλάξει τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας ή να το αγνοήσει.

«Ε λοιπόν εγώ το αγνόησα,» αναφέρει η Γουάιτ. «Δεν είχα στο μυαλό μου ότι θα εμπίπτει στα κριτήρια της γύμνιας ή της πορνογραφίας και αν διαβάζετε τους όρους χρήσης στις ρυθμίσεις, πουθενά δεν δηλώνεται ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί κάτι τέτοιο.»

Το Facebook αποκρίθηκε με 24ωρη απαγόρευση πρόσβασης στο λογαριασμό της Γουάιτ. Δεν μπορούσε να κάνει δημοσιεύσεις από το προσωπικό της προφίλ ή την σελίδα που διατηρεί για λογαριασμό της εταιρείας της.

Το Facebook ισχυρίζεται ότι «μπορεί να αφαιρέσει περιεχόμενο που παραβιάζει τη Δήλωση Δικαιωμάτων και Ευθυνών. Αν μία δημοσίευση παραβιάζει τους όρους χρήσης, ο χρήστης μπορεί να λάβει μια προειδοποίηση ή ο λογαριασμός του απενεργοποιηθεί, ανάλογα με το πόσο σοβαρή είναι η παράβαση.»

Όταν η Γουάιτ απέκτησε πάλι πρόσβαση στο λογαριασμό, δημοσίευσε μια επεξεργασμένη έκδοση της φωτογραφίας.

«Δημοσίευσα μια άλλη φωτογραφία, αυτή τη φορά με ένα μεγάλο emoji στη περιοχή του μαγιό,» αναφέρει η White. «Τώρα επανεξετάζεται ξανά για γύμνια και πορνογραφία.» Αν το Facebook θεωρήσει την επεξεργασμένη φωτογραφία ακατάλληλη, η Γουάιτ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει απαγόρευση πρόσβασης για πάντα, αναφέρει το NBC News. Η Γουάιτ πιστεύει ότι καμία από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε δεν μπορούν να θεωρηθούν ως πορνογραφικές.

«Μισώ τη πορνογραφία και οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό. Ποτέ δε θα δημοσίευα μια πορνογραφική φωτογραφία,» δηλώνει ρητά η Γουάιτ.

To Facebook ισχυρίζεται ότι η αρχική φωτογραφία δεν αφαιρέθηκε επειδή θεωρήθηκε πορνογραφική, αλλά επειδή έδειχνε τα γυμνά οπίσθια της κόρης της, μία παράβαση της πολιτικής του Facebook.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: