Η συνταγή της ημέρας! Κολοκυθάκια γεμιστά με μανιτάρια

Κοινοποίηση:
kolokythakia-gemista-me-manitaria-ed-1

Υλικά συνταγής

6 κολοκύθια μεγάλα
400γρ. μανιτάρια λευκά
1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 λεμόνια (ο χυμός και το ξύσμα τους)
2 λίτρα νερό ή ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. κορνφλάουρ
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής
Πλένουμε, “χτενιζουμε” και σκουπίζουμε τα κολοκύθια. Τα κόβουμε στη μέση αν είναι μεγάλα και καθαρίζουμε τη σάρκα. Κρατάμε τη σάρκα.
Ψιλοκόβουμε σε μπλέντερ τα κρεμμύδια, τις μισές σάρκες από τα κολοκύθια, τα μανιτάρια και τον άνηθο. Δεν θέλουμε να διαλυθούν εντελώς για αυτό το λόγο εναλλακτικά μπορούμε να ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια με μαχαίρι. Βάζουμε τα υλικά σε μπολ και προσθέτουμε το ρύζι (αφού το πλύνουμε), τα μπαχαρικά, το μισό ελαιόλαδο και το χυμό ενός λεμονιού.
Βάζουμε λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε από πάνω τις σάρκες που δεν ψιλοκόψαμε. Γεμίζουμε τα κολοκύθια και τα βάζουμε ξαπλωτά έτσι ώστε η κλειστή πλευρά του κολοκυθιού να κλείνει την ανοιχτή. Εναλλακτικά, προσθέτουμε το ζωμό αντί για νερό μέχρι να σκεπάσει ίσα ίσα τα κολοκύθια, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι, σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά περίπου από την ώρα που θα πάρει βράση.
Βγάζουμε αρκετό από το ζουμί της κατσαρόλας. Χτυπάμε με σύρμα το κορνφλάουρ με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το ζουμί από τα κολοκύθια. Προσθέτουμε το ζουμί στην κατσαρόλα, την ανακινούμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

cooklos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: