Η συγχώνευση των λιμανιών της Αμβέρσας και του Ζεμπρούγκ δημιουργεί το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης!

Κοινοποίηση:
az

Τα λιμάνια της Αμβέρσας και του Ζεμπρούγκ συγχωνεύθηκαν δημιουργώντας το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης.

Σε τελετή για το νέο λιμάνι Αμβέρσας-Ζεμπρούγκ που πραγματοποιήθηκε στην Αμβέρσα του Βελγίου την Πέμπτη, η λιμενική αρχή είπε ότι η συγχώνευση θα επιτρέψει στα δύο λιμάνια να ενισχύσουν τους ρόλους τους ως κόμβοι πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη και ως παγκόσμιοι “παίκτες” στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Με συνολική απόδοση 289 εκατομμυρίων τόνων ετησίως, το λιμάνι Αμβέρσας-Ζεμπρούγκ είναι ένας κρίσιμος κόμβος για το παγκόσμιο εμπόριο και τη βιομηχανία. Φιλοξενεί 1.400 εταιρείες και η συγχώνευση ανοίγει περίπου 164.000 θέσεις εργασίας, κάτι που παράγει προστιθέμενη αξία 21 δισ. ευρώ.

Το πρόσφατα ενοποιημένο λιμάνι σχεδιάζει να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του στη διεθνή αλυσίδα logistics και να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ενέργεια και την ψηφιακή μετάβαση.

Επιπλέον, έως το 2028 το λιμάνι της Αμβέρσας-Ζεμπρούγκ θα έχει τη δυνατότητα να δέχεται τα πρώτα πράσινα μόρια υδρογόνου στην πλατφόρμα του, διαδραματίζοντας βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας του υδρογόνου.

Τον Φεβρουάριο του 2021, η Αμβέρσας και το Ζεμπρούγκ ανακοίνωσαν την έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης για τα αντίστοιχα λιμάνια τους. Στις 22 Απριλίου φέτος οι δύο πόλεις υπέγραψαν τη συμφωνία μετόχων της ενιαίας λιμενικής εταιρείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: