Η πρώτη χώρα στον κόσμο που χορηγεί στις γυναίκες 75.000 δολάρια για κάθε γέννα!

Κοινοποίηση:
567567567

Πολλές χώρες στον κόσμο που πάσχουν από υπογεννητικότητα και δεν θέλουν να χαθούν στην αναπτυσσόμενη παγκόσμια κοινότητα δρομολογούν προγράμματα για την πληθυσμιακή ισορροπία ή την αύξησή της.

Στο πλαίσιο αυτό, εταιρεία της Νότιας Κορέας ενθαρρύνει τους υπαλλήλους της να κάνουν παιδιά, σε μια κίνηση να συμβάλει στην αύξηση του χαμηλού ποσοστού γεννήσεων στη χώρα.

Η Boeing Group, μια κατασκευαστική εταιρεία με έδρα τη Σεούλ, δήλωσε ότι σχεδιάζει να πληρώνει περίπου 75.000 δολάρια στους εργαζόμενους κάθε φορά που γεννούν.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι θα πληρώσει 5,25 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά σε υπαλλήλων της που μέλη της οικογένειά τους έχουν γεννήσει 70 παιδιά από το 2021, σύμφωνα με το CNN.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Lee Jong-keun, δήλωσε ότι παρέχει οικονομική υποστήριξη στους υπαλλήλους της για να ελαφρύνει το οικονομικό βάρος που σχετίζεται με την ανατροφή των παιδιών.

Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι που έχουν 3 παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ της λήψης 225.000 δολαρίων σε μετρητά ή της απόκτησης στέγης.

Η Νότια Κορέα, με πληθυσμό 51 εκατομμυρίων, αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου μείωση των νεογνών, επειδή οι γυναίκες προτιμούν την επαγγελματική τους πορεία.

Η χώρα υποφέρει από το χαμηλότερο ποσοστό γονιμότητας στον κόσμο, φθάνοντας το 0,78 το 2022, και η Κορεατική Στατιστική Αρχή αναμένει ότι θα μειωθεί στο 0,65 το 2025.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: