Η πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου έφερε και την υπέροχη Πανσέληνο του Καλαμποκιού (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
1

Ένα υπέροχο φεγγάρι κόσμησε σήμερα το απόγευμα τον ουρανό σε ολόκληρη την Ελλάδα, λίγο μετά τις 20:10 όταν εμφανίστηκε η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου, που ονομάζεται και Πανσέληνος του Καλαμποκιού.

 

Η γνωστή και ως Πανσέληνος του Καλαμποκιού «σκαρφάλωσε» στον ουρανό και έκανε τα μάτια των ρομαντικών να κοιτάξουν ψηλά. Το ολόφωτο φεγγάρι πήρε το όνομά του από τους ιθαγενείς της Αμερικής. Σύμφωνα με τη NASA, η Πανσέληνος του Καλαμποκιού, το «Barley Moon» ή αλλιώς το «Harvest Moon», αναφέρεται στη συγκομιδή και στο αλώνισμα του καλαμποκιού.

Στην Ευρώπη ονομάζεται «Fruit Moon», δηλαδή η Πανσέληνος των Φρούτων, που σηματοδοτεί και αυτή με τη σειρά της την ωρίμανση και τη συγκομιδή των εποχιακών φρούτων.
Ο φωτογραφικός φακός του Θανάση Καλλιάρα της Eurokinissi αιχμαλώτισε την ομορφιά της Πανσελήνου του Σεπτεμβρίου μέσα από τον φακό του. Τα ροζ και μπλε χρώματα του σούρουπου βάφουν τον ουρανό, ενώ το φεγγάρι ανατέλλει και ρίχνει το φως του σε κάθε γωνιά.

Η Πανσέληνος θα κορυφωθεί αύριο Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, όταν το φεγγάρι θα σταθεί ακριβώς απέναντι από τον ήλιο. Το θέαμα αναμένεται άκρως εντυπωσιακό, όπως κάθε φορά άλλωστε.

Η επόμενη Πανσέληνος έπειτα από ένα σεληνιακό κύκλο κατά μέσο όρο 29,5 ημερών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου και η αμέσως επόμενη στις 31 Οκτωβρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: