Η μπανάνα στο πρωινό σας, σωστό ή λάθος;

Κοινοποίηση:
MPANANA

Οι μπανάνες είναι ένα ευέλικτο και γευστικό φρούτο που προστίθεται συχνά σε smoothies, αρτοσκευάσματα, σάλτσες και επιδόρπια. Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν επίσης να τρώνε μπανάνες για πρωινό, χάρη τόσο στην πρακτικότητα τους όσο και στη χαμηλή τους τιμή.

Ωστόσο, κάποιοι αναρωτιούνται αν οι μπανάνες είναι μια καλή επιλογή για το πρωινό τους γεύμα.

Οι μπανάνες έχουν σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και φυσικά σάκχαρα, Είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών και σημαντικών βιταμινών και μετάλλων όπως κάλιο και βιταμίνη C , γεγονός που τις καθιστά ανώτερες από τις επεξεργασμένες τροφές πρωινού.

Ο συνδυασμός μπανανών με άλλα τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του κορεσμού, τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, στη μείωση της πείνας και στην προώθηση της υγείας του πεπτικού συστήματος.

Επιπλέον, η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης μπορεί να προάγει την απώλεια βάρους και την απώλεια λίπους. Ας δούμε μερικές ιδέες για υγιεινό πρωινό που περιλαμβάνουν τις μπανάνες:

Μπουκιές παγωμένης μπανάνας με γιαούρτι και βούτυρο ξηρών καρπών

Γιαούρτι με μπανάνες και σπόρους chia

Ένα smoothie πρωτεΐνης με σπανάκι, μούρα και παγωμένη μπανάνα

Πλιγούρι βρώμης με ξηρούς καρπούς, σπόρους και μπανάνες σε φέτες

Μπάρες πρωινού μπανάνας με βούτυρο ξηρών καρπών, βρώμη και καρύδια.

Ενώ η κατανάλωση μιας μπανάνας από μόνη της μπορεί να μην είναι ιδανική ως πρωινό γεύμα, η απόλαυση μιας μπανάνας πριν από το πρωινό γεύμα σας ή ως μέρος ενός ισορροπημένου πρωινού θα μπορούσε να είναι ευεργετική.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: