Η μεγάλη στιγμή έφτασε για Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης – «Κόκκινη» επέλαση ή 14η κούπα για τη «βασίλισσα»;

Κοινοποίηση:
Champions League

Η «ώρα της αλήθειας» έφτασε για Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς το βράδυ του Σαββάτου το Παρίσι θα φιλοξενήσει τη μεγάλη τους σύγκρουση στον τελικό του Champions League, με 19 τρόπαια να ανταμώνουν στο Stade de France.

Από τη μία, οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ θα διεκδικήσουν το έβδομο τίτλο στην ιστορία τους, που θα τους φέρει στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, μαζί με τη Μίλαν, επιστρέφοντας στην κορυφή της Ευρώπης μετά από δύο χρόνια.
Ταυτόχρονα, θέλουν να πάρουν μία εκδίκηση από τους μερένχες για τον τελικό του 2018 στο Κίεβο, όπου είχαν ηττηθεί με σκορ 3-1.

Από την άλλη, η «βασίλλισα» θέλει να επιστρέψει στον… θρόνο της, φτάνοντας τις 14 κατακτήσεις, διευρύνοντας το αήττητο σερί που μετρά στους τελευταίους επτά τελικούς που αγωνίστηκε.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο 39χρονος Γάλλος, Κλεμάν Τουρπέν.

Η σέντρα στο ματς είναι προγραμματισμένη για τις 22:00 και θα μεταδοθεί τόσο από την Cosmote Sport 1 όσο κι από το MEGA.

Η ευκαιρία του Τσιμίκα να γράψει ιστορία
Ο τελικός έχει κι ελληνική πινελιά, καθώς ο Κώστα Τσιμίκας έχει τη δυνατότητα να γίνει ο πρώτος Έλληνας που κατακτά το Champions League.

Μάλιστα, σε περίπτωση που αγωνιστεί, θα γίνει ο 13ος Έλληνας που καταφέρνει κάτι τέτοιο, βάζοντας το όνομά του δίπλα στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού που λύγισε από τον Άγιαξ στο Γουέμπλεϊ το 1971 (Οικονομόπουλος, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Ελευθεράκης, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης), αλλά κι αυτό του Άκη Ζήκου που ως παίκτης της Μονακό γνώρισε την ήττα με 3-0 από την Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο στο Γκεζελκίρχεν.

Επιστροφή στο Παρίσι μετά από 41 χρόνια
Η τελευταία ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης σε τελικό καταγράφηκε πριν από 41 χρόνια (1981), όταν η Λίβερπουλ την είχε νικήσει στο Παρίσι, στο ίδιο γήπεδο που θα συγκρουστούν και σήμερα (1-0).

Το «χρυσό» γκολ για τους Άγγλους είχε πετύχει στο 82ο λεπτό ο Άλαν Κένεντι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: