Η μαύρη επέτειος της Πολεμικής Αεροπορίας -Η συντριβή του C-130 στο όρος Οθρυς με 63 νεκρούς [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
othris

Μαύρη επέτειος είναι η 5η Φεβρουαρίου για την Πολεμική Αεροπορία. Σαν σήμερα πριν από 28 χρόνια μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας συντρίβεται στο όρος Όθρυς.

 

Το μοιραίο αεροσκάφος τύπου C-130 με αριθμό 748 είχε απογειωθεί την Ελευσίνα. Τελικός προορισμός ήταν η 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά της Κρήτης, με ενδιάμεσο σταθμό για να παραλάβει προσωπικό στην 111 ΠΜ (Αγχίαλο). Στο αεροσκάφος επέβαιναν 63 αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και σμηνίτες.

Το C-130 απογειώθηκε, λίγο πριν από το μεσημέρι, από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Είκοσι λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους το στίγμα του χάνεται από το ραντάρ. Το αεροσκάφος βρισκόταν περίπου 38 χιλιόμετρα από την Αγχίαλο, όταν ξαφνικά χάθηκε από το ραντάρ χωρίς προηγουμένως να έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα από τον κυβερνήτη του επισμηναγό Δ. Μπίνα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκινούν τα συνεργία έρευνας και διάσωσης.

Τρεις ημέρες έψαχναν το C-130 

Για τρεις ημέρες δεν είχε βρεθεί ίχνος του αεροσκάφους παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ομάδων έρευνας και διάσωσης.

Οκτώ αεροσκάφη F-16, δύο C-130, δυο Canadair CL-215, δύο ελικόπτερα Σινούκ, ελικόπτερα του Ναυτικού και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας άρχισαν να ερευνούν την περιοχή όπου είχε χαθεί το αεροσκάφος.

Παράλληλα, μεγάλες δυνάμεις καταδρομών και πεζοναυτών άρχισαν να «χτενίζουν» την περιοχή πάνω από τη νοητή γραμμή της πορείας που θα έπρεπε να είχε ακολουθήσει το μοιραίο C-130.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/jA4eJ38BC5o” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe><iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/TNp85GGSqAk” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe><iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/KtXRHNiSDD4″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: