Η κυρία Αγγελική Αλειφεροπούλου, πιθανότατα θα είναι η νέα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου…

Κοινοποίηση:
imagew

Τρεις γυναίκες αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου προτάθηκαν σήμερα από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στο Υπουργικό Συμβούλιο για την θέση προέδρου του Αρείου Πάγου.

Από την λίστα με τους 6 υποψηφίους που έστειλε στην Βουλή για γνωμοδότηση το υπουργείο Δικαιοσύνης, από την συζήτηση και ψηφοφορία, πλειοψήφησαν οι αντιπρόεδροι σήμερα του Αρείου Πάγου: Αγγελική Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου, που είναι και η αρχαιότερη στο Σώμα, μετά την ακρόασή της έλαβε τις περισσότερες ψήφους. Οι συνυποψήφιές της Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη δεν προσήλθαν σε ακρόαση στην ΔτΠ αλλά απέστειλαν επιστολές στις οποίες εξηγούσαν ότι αιτία αυτής της άρνησής τους είναι ότι ενώ είχαν επιλεγεί από το προηγούμενο Υπουργικό Συμβούλιο για τις θέσεις της Προέδρου και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, οι τοποθετήσεις τους δεν ολοκληρώθηκαν επειδή ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε υπογράψει τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα.

Εάν η γνωμοδότηση της ΔτΠ γίνει αποδεκτή από το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως έχει συμβεί στις τελευταίες κρίσεις των ανωτάτων δικαστών, στην ηγεσία της Αρείου Πάγου θα έχουμε γυναίκα πρόεδρο, την Αγγελική Αλειφεροπούλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: