Η κυβέρνηση σε ρόλο σταθμάρχη βάζει εμπρός το σιδηρόδρομο – Απούσα η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων

Κοινοποίηση:
τεμπη_τρενο_συγκορυση-1-1296x864

Σχέδιο επανεκκίνησης του σιδηροδρόμου υλοποιεί η κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει ότι η «ανάταξη των σιδηροδρόμων μας δεν αποτελεί απλά ένα καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά αποτελεί πια κι ένα προσωπικό δικό μου στοίχημα και αυτό άλλωστε είναι και το περιεχόμενο της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης από πλευράς μου. Είναι μία αναγνώριση διαχρονικών παθογενειών που οδήγησαν σε αυτό το ατύχημα, είναι όμως και η άρνηση της συνθηκολόγησης με τις αιτίες που το προκάλεσαν. Και με αυτές τις αιτίες έχουμε κηρύξει όλοι πόλεμο και τον πόλεμο αυτόν πρέπει να τον κερδίσουμε».
Σε σύσκεψη που έγινε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν οι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης και της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστος Παληός και ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train Maurizio Capotorto, όπως και ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος και για Θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης, o Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας.

Απούσα η Ρ.Α.Σ από τη σύσκεψη.

Από τη σύσκεψη απουσίαζε η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων κα Ιωάννα Τσιαπαρίκου, η οποία με βάση τις Οδηγίες της Ε.Ε και την ελληνική νομοθεσία είναι η Αρχή που μπορεί να βεβαιώσει την ικανότητα του σιδηροδρόμου να ανέβει στις ράγες μετά το θανατηφόρο δυστύχημα των Τεμπών.
Οι λόγοι που έχουν βάλει στο περιθώριο την Ρ.Α.Σ ερμηνεύεται από το γεγονός ότι η επιλογή της πρόεδρου έγινε επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Το BN επανέρχεται στο θέμα των πιστοποιητικών ασφαλείας των Οργανισμών που ενεπλάκησαν στο θλιβερό γεγονός που συγκλόνισε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με τη Ρ.Α.Σ όπως αποκαλύπτουν οι παρακάτω πίνακες αναφέρουν το χρόνο λήξης.
2ose.jpg

Η αναζήτηση των πιστοποιητικών ασφαλείας για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε η οποία άλλαξε άνομα και πλέον αναφέρεται ως Hellenic Train, ο επόμενος πίνακας αποκαλύπτει ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ ανανέωσε το πιστοποιητικό ασφαλείας για τις εμπορευματικές μεταφορές μέχρι τον Οκτώβριο του 2023.

3ose.jpg

Την ίδια στιγμή ο ΟΣΕ είχε λάβει το νέο πιστοποιητικό ασφαλείας στις 4 Οκτωβρίου 2021 και η ημερομηνία λήξης είναι στις 3 /10/2025.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: