Η κρυφή σχέση Ανδρέα Παπανδρέου και Νότη Μηταράκη

Κοινοποίηση:
papandreoy-mitarakis

Το σπίτι στη Χίο που συνδέει τους δύο άνδρες

Πόσοι γνωρίζουν ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο άνθρωπος που ως πρωθυπουργός το 1981 μετουσίωσε το αίτημα για «αλλαγή», γεννήθηκε στη Χίο στις 5 Φεβρουαρίου του 1919. Ο γιος του Γεωργίου Παπανδρέου και της Σοφίας Μινέικο ήρθε στον κόσμο στη Χίο, όπου την εποχή εκείνη ο Γέρος της Δημοκρατίας υπηρετούσε ως Γενικός Διοικητής Αιγαίου στην κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Όπως γράφει η Λένα Διβάνη στο βιβλίο της «Zευγάρια που έγραψαν την ιστορία της Ελλάδας»: Η νίκη του (σσ εννοεί τον Ελευθέριο Βενιζέλο) είναι και νίκη του Παπανδρέου που επιλέγεται από τον αρχηγό του για Γενικός Διοικητής Αιγαίου πια, με έδρα τη μυροβόλο Χίο. Νοικιάζουν με τη Σοφία το αρχοντικό Μηταράκη, πνιγμένο στους λεμονανθούς. Τι κι αν μαίνεται ο πόλεμος μέσα κι έξω από τη χώρα; Ο Γιώργης και η Σοφία είναι ευτυχείς – περιμένουν το πρώτο τους παιδί- είναι νέοι κι ερωτευμένοι».

IMG_4686

 

Πριν λίγες ημέρες ο Νότης Μηταράκης, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook μια παλιά φωτογραφία από το σπίτι του παππού του στην πόλη της Χίου, το οποίο νοίκιαζε το 1919 ο Γεώργιος Παπανδρέου. Είναι το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου!

«Σε αυτό το αρχοντικό γεννήθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το γνωρίζετε βέβαια» γράφει κάτω από την ανάρτηση του Νότη Μηταράκη ένας φίλος του υπουργού Μετανάστευσης.

Εκείνη την εποχή, στις αρχές του 20ου αιώνα, η οικογένεια Μηταράκη είχε δύο σπίτια στη Χίο, ένα στην πόλη κι ένα στον Κάμπο. Κάποια στιγμή το σπίτι στην πόλη πουλήθηκε, αλλά νωρίτερα είχαν ζήσει σε αυτό ο Γεώργιος Παπανδρέου με τη Σοφία Μινέικο και τον νεογέννητο Ανδρέα Παπανδρέου. Η οικογένεια Μηταράκη κράτησε το σπίτι στον Κάμπο της Χίο, που κατά πληροφορίες έχει ακόμη στην κατοχή της η αδελφή του υπουργού Μετανάστευσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: