28/03/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Η είσοδος στα αεροπλάνα πάντα από τα αριστερά – Αλλά γιατί;

Κοινοποίηση:
αεροπλανο-3

Η απάντηση ίσως να μην είναι και τόσο περίεργη. Όποιος είναι αρκετά παρατηρητικός έχει δει ότι ποτέ στα αεροπλάνα δεν μπαίνουμε από τα δεξιά.

Όχι επειδή εκεί δεν υπάρχει πόρτα, ή γιατί είναι κάποια παράδοση από το πρώτο αεροπλάνο της γης. Υπάρχει λόγος και το παρακάτω άλμπουμ στο εξηγεί πεντακάθαρα:

Με το να γίνεται η επιβίβαση πάντα από την αριστερή πλευρά, οι επιβάτες δεν μπερδεύονται ποτέ στα πόδια του πληρώματος και του λοιπού προσωπικού το οποίο χρησιμοποιεί τη δεξιά πλευρά για να κάνει τον ανεφοδιασμό και να φορτώνει τις αποσκευές.

Επιπλέον, οι πιλότοι συνήθως κάθονται στα αριστερά.

Ετσι, είναι πιο εύκολο και πιο χρήσιμο για τον πιλότο να μπορεί να εκτιμά την απόσταση του αεροσκάφους από τα terminal του αεροδρομίου για να μπορεί να σταματά το αεροσκάφος στο σωστό σημείο για να κάθεται καλά η φυσούνα.

Μια άλλη εξήγηση έχει τις ρίζες της στη ναυτική παράδοση. Χάρη στο ότι παλαιότερα οι άνθρωποι έπρεπε να επιβιβάζονται στις βάρκες μόνο από την αριστερή πλευρά οι σχεδιαστές αεροπλάνων ακολούθησαν το ίδιο μοτίβο!

Η μόνη φορά που δεν πρόκειται να επιβιβαστείτε ή να αποβιβαστείτε από ένα αεροπλάνο από την αριστερή πλευρά είναι σε περίπτωση που ταξιδεύετε με μικρό διθέσιο αεροσκάφος

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: