Η διοίκηση των Ταλιμπάν απαγορεύει τα PUBG και TikTok στο Αφγανιστάν

Κοινοποίηση:
αφγανισταν

Το παιχνίδι PUBG και η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Tiktok έχουν απαγορευτεί από τη διοίκηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Ο λόγος της απαγόρευσης είναι ότι το Tiktok προκαλεί ηθική παραπληροφόρηση και το PUBG εθίζει τους νέους στο διαδίκτυο.

Οι Ταλιμπάν αποφάσισαν να απαγορεύσουν μια πρακτική για πρώτη φορά σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη. Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Inamullah Samangani είπε ότι το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης να μπλοκάρει το δημοφιλές παιχνίδι μάχης PUBG και να εμποδίσει τα αφγανικά τηλεοπτικά κανάλια να μεταδίδουν απρεπές περιεχόμενο.

Ο Samangani είπε: «Έχουμε λάβει πολλά παράπονα σχετικά με το πώς η εφαρμογή TikTok και το παιχνίδι PUBG σπαταλούν τον χρόνο των ανθρώπων. «Το Υπουργείο Επικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφορικής έχει λάβει εντολή να αφαιρέσει τις εφαρμογές από τους διακομιστές του Διαδικτύου και να τις καταστήσει απρόσιτες σε όλους στο Αφγανιστάν».

Σύμφωνα με την έκθεση «Ψηφιακό 2022: Αφγανιστάν» του Datareportal, περίπου το 23 τοις εκατό του πληθυσμού των 40 εκατομμυρίων της χώρας είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο τον Ιανουάριο και οι χρήστες του διαδικτύου αυξήθηκαν κατά 7 τοις εκατό μεταξύ 2021 και 2022. Άλλα δημοφιλή δίκτυα κοινωνικών μέσων στη χώρα περιλαμβάνουν το Facebook και το WhatsApp.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: