Η ανατριχιαστική στιγμή που ένας ψαροντουφεκάς μάχεται με…καρχαρία! (βίντεο)

Κοινοποίηση:
istock-515813368

Ο Ματ Γουντς καθόταν στο μπαλκόνι του στην παραλία Μπόντι Μπιτς της Αυστραλίας όταν έστειλε το drone του να τραβήξει μερικά πλάνα στον ωκεανό, όταν είδε έναν ψαροντουφεκά να μάχεται με έναν καρχαρία.

“Είδα τον καρχαρία να πλησιάζει ένα μεγάλο κοπάδι ψάρια, αλλά όταν πλησίασα πρόσεξα ότι γυρόφερνε κι έναν δύτη που έκανε ψαροντούφεκο στην περιοχή” λέει ο χειριστής drone, μιλώντας στη βρετανική ταμπλόιντ Daily Mail.

“Ο ψαροντουφεκάς προσπαθούσε να αμυνθεί στον καρχαρία με το καμάκι του. Στη συνέχεια ο καρχαρίας όρμηξε στη φουσκωτή σημαδούρα του δύτη” λέει ο Γουντς.

Φανταστείτε να ήσαστε ο ψαροντουφεκάς. Είσαι μόνος σου στον ωκεανό, δεν υπάρχει κανείς να σε βοηθήσει κι ένας καρχαρίας με τεράστια δόντια σε έχει βάλει στο μάτι, λέει ο χειριστής drone.

Αμέσως ο Γουντς ειδοποίησε την ακτοφυλακή για τον άντρα που βρισκόταν σε κίνδυνο, ενώ συνέχισε να παρακολουθεί τη μάχη από την κάμερα του drone.

“Ένιωσα ότι βοήθησα όσο μπορούσα. Πήραμε τηλέφωνο τους ναυαγοσώστες από το κινητό της φίλης μου, ενώ συνέχισα να βλέπω τον καρχαρία με το drone, ώστε να μπορώ να τους καθοδηγήσω” λέει ο Γουντς.

Για την υπόλοιπη περίπου μισή ώρα, ο χειριστής drone παρακολουθούσε τον καρχαρία να δαγκώνει το φουσκωτό του ψαροντουφεκά.

Οι ναυαγοσώστες χρειάστηκαν περίπου μισή ώρα για να αδειάσουν την παραλία από τους κολυμβητές και ο δυνατός ήχος των jet ski έδιωξαν τον καρχαρία από τον ψαροντουφεκά.

“Κατέβηκα στην παραλία για να τον βρω, αλλά δεν τα κατάφερα, ευτυχώς δεν είχε τραυματιστεί”, λέει ο Γουντς

“Δεν πειράζει που δεν συναντηθήκαμε. Ήθελα να τον ρωτήσω εάν είναι καλά. Δεν έπαθε τίποτα κι αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία” εξηγεί ο νεαρός άντρας, που χάρη στην παρατηρητικότητά του βοήθησε έναν συνάνθρωπό του γλιτώνοντας τον από μια πολύ δύσκολη θέση απέναντι σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο καρχαρία.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: