Η αναλυτική πρόβλεψη του καιρού για σήμερα Τετάρτη 8/12/2021

Κοινοποίηση:
καιρος βροχη

Την Τετάρτη παροδική συννεφιά προβλέπεται στα δυτικά, και ασθενούς ως και μέτριας έντασης βροχές μέχρι το μεσημέρι, στο Ιόνιο και στη δυτική Πελοπόννησο.

Λίγο πιο δυνατές βροχές, με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας αναμένονται νωρίς το πρωί στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, με χιόνια στα ορεινά. Βροχές προβλέπονται και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη από νωρίς το πρωί. Ωστόσο θα υποχωρήσουν αρκετά μέχρι το μεσημέρι, θα περιοριστούν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και το απόγευμα θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές, συγκεκριμένα στη Μακεδονία και στα ανατολικά ηπειρωτικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος , με αρκετή ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση, θα φτάσει το μεσημέρι τους 12 βαθμούς στα βόρεια, 13-14 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, 16 στην Πελοπόννησο, και 17-18 στα νοτιότερα τμήματα του Αιγαίου.

Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα πελάγη 4-6 το πρωί και 7 μποφόρ, γρήγορα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, με ένταση 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, με τον ήλιο να κυριαρχεί και λίγη αραιή συννεφιά το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 5-14 και οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3-5 στο Σαρωνικό μέχρι 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη με εξαίρεση λίγες παροδικές νεφώσεις το πρωί, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-9 και οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3-5 το πρωί 6-7 μποφόρ , γρήγορα θα υποχωρήσουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: