Η ανάγκη της για στρογγυλά οπίσθια την οδήγησε στον θάνατο (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
32-9-750x430

Ήταν πασίγνωστος ως «Δρ Bumbum» ( γιατρός για τα στρογγυλά οπίσθια), και τώρα κρατούμενος από την αστυνομία στο Ρίο ντε Τζανέιρο την Πέμπτη. Ο δρ. Denis Furtadoπλαστικός χειρουργός της Βραζιλίας συνελήφθη και κρατείται, γιατί μετά  από επέμβαση ανόρθωσης γλουτών σε 45χρονη πελάτισσα του, εκείνη, εξέπνευσε.

 

 

Η Lilian Calixto ήθελε να υποβληθεί σε ενέσεις αυξητικής γλουτών. Το ολέθριο λάθος της,  ήταν ότι προκειμένου να γλιτώσει χρήματα, συμφώνησε να κάνει πλαστική στο σπίτι του γιατρού στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Κατα τη διάρκεια της πρακτικής – ρουτίνας, για τον ίδιο, η γυναίκα, ένιωσε έντονη αδιαθεσία.

Την πήγε σε ένα κοντινό  νοσοκομείο, αλλά εκεί, η κατάστασή της  επιδεινώθηκε και πέθανε λίγες ώρες αργότερα.

Οι ιατρικές αρχές δήλωσαν ότι η γυναίκα υπέστη αρκετές καρδιακές ανακοπές, πιθανώς, λόγω πνευμονικής εμβολής που προκλήθηκε από την εφαρμογή ακρυλικού γυαλιού αμφιλέγομενης πρακτικής που χρησιμοποιούν κάποιοι γιατροί στη Βραζιλία για να μειώσουν το κόστος για τον ενδιαφερόμενο.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι είναι  αθώος λέγοντας πως ήταν μια απρόβλεπτη συνέπεια η οποία θα μπορούσε σε συμβεί σε κάθε γιατρό.

Η  Εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής (SBPC) στη Βραζιλία σε ανακοίνωση της, στράφηκε εναντίον του,  λέγοντας ότι «η αυξανόμενη εισβολή μη ειδικών στην ειδικότητα έχει προκαλέσει όλο και περισσότερους θανάτους όπως αυτό».

Ο 45χρονος Furtado απέκτησε φήμη χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συσσωρεύσει εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς.  Αποκαλούσε τον εαυτό του ως «Δρ Bumbum» που στην αργκό των βραζιλιάνων  σημαίνει ανορθωμένα οπίσθια.

«Δεν μπορεί να γίνει  πλαστική χειρουργική επέμβαση μέσα σε ένα διαμέρισμα», δήλωσε ο πρόεδρος της SBPC Niveo Steffen στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η Lilian Calixto  ήταν 46 ετών, παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών και εργαζόταν στον τραπεζικό τομέα.  Είχε ταξιδέψει από το σπίτι της στο Cuiaba της κεντρικής Βραζιλίας για να υποβληθεί στη μοιραία γι αυτήν αισθητική επέμβαση.

ΠΗΓΗ: dw.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: