Η Τουρκία καίγεται γιατί δεν διαθέτει ούτε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος – Μπουγέλωσαν τον Τσαβούσογλου

Κοινοποίηση:
turkey-main-630x380

Ισχυρές αναταράξεις έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό της Τουρκίας οι δασικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα τα τελευταία 24ωρα. Η Τουρκία, που παριστάνει την υπερδύναμη, δεν έχει ούτε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος και κατηγορεί Κούρδους και Έλληνες ως υπεύθυνους για τις πυρκαγιές. Το Σάββατο ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι στέλνει πυροσβεστικά αεροπλάνα για να τη σώσει.

Η κυβέρνηση έχει βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με τις φλόγες να αφήνουν πίσω τους τέσσερις νεκρούς και μεγάλες ζημιές σε δεκάδες χωριά και κάποια ξενοδοχεία, σε 17 επαρχίες, στην καρδιά, μάλιστα, της τουριστικής σεζόν.

Χαρακτηριστικό της οργής κατά της κυβέρνησης Ερντογάν είναι το βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως από χθες στα social media, με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να γίνεται αποδέκτης αποδοκιμασιών πολιτών κατά την επίσκεψή του στην Αττάλεια, με τους συγκεντρωμένους να ρωτούν επίμονα τον ΥΠΕΞ της γείτονος, γιατί δεν υπήρξε επαρκής υποστήριξη από αέρος, στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών πέταξαν νερό εναντίον του Τσαβούσογλου, πριν ο ίδιος αποχωρήσει από το σημείο.

Πρόκειται για εικόνες διόλου συνήθεις για τα τουρκικά δεδομένα.

Πάντως, από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέταξε χθες έρευνα για… δολιοφθορά, βλέποντας «δάκτυλο» του κουρδικού αυτονομιστικού αντάρτικου του PKK και μιλώντας για «προδοτική ενέργειας».

Ο αντικαθεστωτικός μπασκετμπολίστας, Ενές Καντέρ, που ζει στην Αμερική, επεσήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι ο Ερντογάν έχει οκτώ (8) προεδρικά αεροσκάφη και μηδέν (0) πυροσβεστικά.

kanter

Δείτε τις αποδοκιμασίες στον Τσαβούσογλου:

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: