Η Τουρκία αποποιήθηκε τα δάνεια του ΔΝΤ

Κοινοποίηση:
1528725599

Η Τουρκία δεν προτίθεται πλέον να χρησιμοποιήσει τα δάνεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Κλείσαμε τη σελίδα του δανείου από το ΔΝΤ για να μην την ξανανοίξουμε ποτέ”, ανέφερε, μιλώντας στην πόλη Kyzyldzhahamam για τους ακτιβιστές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και ανάπτυξης.

Η δήλωση αυτή έγινε από τον Τούρκο ηγέτη με φόντο τις πρόσφατες σχέσεις με την Ουάσινγκτον, συμπεριλαμβανομένης της υπόθεσης του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, τον οποίο συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές το 2016. Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις κατά του αρχηγού του Τουρκικού Υπουργείου Δικαιοσύνης Abdulahmit Γκιούλ και του Υπουργού Εσωτερικών Υποθέσεων Σουλεϊμάν Soilu, κατηγορώντας τους για “σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Ο Πρόεδρος Donald Trump έπειτα είπε ότι είχε εγκρίνει μια αύξηση διπλάσιο των φόρων στο αλουμίνιο και στο χάλυβα από την Τουρκία σε 20 και 50 τοις εκατό αντίστοιχα. Αυτό ανάγκασε την Τουρκική Λίρα να καταρρεύσει σε ένα ιστορικό ελάχιστο. Η Άγκυρα σε απάντηση έχει αυξήσει απότομα το φόρο σε 22 τύπους αμερικανικών αγαθών (συμπεριλαμβανομένου του καπνού, του οινοπνεύματος, των αυτοκινήτων, των καλλυντικών, του ρυζιού και των φρούτων) για συνολικά 533.000.000 δολάρια.

https://ria.ru/tokoutsavaki.blogspot.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: