Η Ρωσία πήρε και την πόλη Avdeevka. Ο ΓΕΣ Ουκρανίας ανακοίνωσε απόσυρση στρατού του από την πόλη. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΥΨΩΣΑΝ ΣΗΜΑΙΕΣ ΝΙΚΗΣ…

Κοινοποίηση:
image-39

Ο Ουκρανικός Στρατός ανακοινώνει επίσημα την απόφαση του να αποσυρθεί από την Avdeevka στην περιοχή του Ντόνετσκ και «μετάβαση στην άμυνα σε πιο συμφέρουσες γραμμές». Προέλαση του ρώσικου στρατού….

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Syrsky ανακοίνωσε την παράδοση της  Avdeevka βόρεια του Ντόνετσκ στο Ντονμπάς.

Ο νέος γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, έγραψε για την αποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων από την  Avdeevka. Δικαιολόγησε την απόφασή του να υποχωρήσει από την πόλη με το να φροντίζει δήθεν για τις ζωές απλών αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην πραγματικότητα, ο Syrsky παρέδωσε την πόλη, στην οποία ο ουκρανικός στρατός έχανε γρήγορα έδαφος τις τελευταίες ημέρες. Σε μια σύντομη δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Facebook τα ξημερώματα του Σαββάτου, o Ουκρανός διοικητής είπε ότι έλαβε την απόφαση να αποφύγει την περικύκλωση από τις ρωσικές δυνάμεις και να «διαφυλάξει τη ζωή και την υγεία των στρατιωτικών».

Πληροφορίες για την απόσυρση των ουκρανικών μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων από την  Avdeevka επιβεβαίωσε ο διοικητής της ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ταυρίας, Αλεξάντερ Ταρνάβσκι.

Και επίσημα έπεσε και η Avdeevka . Οι Ρώσοι ύψωσαν σημαίες νίκης στο κέντρο της πόλης..

Επίσης Ρωσικές σημαίες στο δημοτικό πάρκο της πόλης και στην κλινική Avdeevka

Οι Μαύρες Λεοπαρδάλεις της 55ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων Φρουρών είναι πιστοί στις εντολές των προγόνων τους:

«Όπου υψώνεται η ρωσική σημαία, δεν πρέπει να κατεβαίνει…»

Θα γίνει καθαρισμός δρόμων και αποναρκοθέτηση βασικών εγκαταστάσεων και στη συνέχεια η μετακίνηση εδώ των βοηθητικών δυνάμεων της ομάδας Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, που κινούνται βορειοδυτικά προς την περιοχή Ocheretin.

Παρά την απώλεια του Avdiivka και όλων των αμυντικών γραμμών που κατασκευάστηκαν από το 2014, τα προβλήματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων μόλις άρχισαν. Η ουκρανική πλευρά δεν έχει γραμμή άμυνας παρόμοια με την Avdiivka, τόσο σε ποιότητα όσο και σε μήκος, από Lastochkin έως Orlovka και Semenovka στα δυτικά και, πιθανότατα, πιο μακριά προς τη δεξαμενή Karlovskoye.

Αυτό σημαίνει ότι, κατά πάσα πιθανότητα, όταν οι μάχες μεταφερθούν σε νέες θέσεις που καταλαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ο ουκρανικός στρατός θα υποστεί ανεπανόρθωτες απώλειες ταχύτερα από ό,τι στο Avdiivka και τελικά θα αναγκαστεί να μετακινήσει ξανά τις θέσεις του προς τα δυτικά.

( στο πιο κάτω βίντεο ο σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης)

Πηγή: dimpenews.com

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: