Η Ρωσία επέβαλε κυρώσεις σε 87 Καναδούς γερουσιαστές και 398 μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ

Κοινοποίηση:
ΚΑΝΑΔΟΙ

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις σε 87 Καναδούς γερουσιαστές με βάση την αμοιβαιότητα. Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις σε 398 μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, όπως απαιτεί η αμοιβαιότητα.

Στη δήλωση του υπουργείου, υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν περιέλαβε βουλευτές της Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας στις 24 Μαρτίου.

Στην ανακοίνωση σημειώθηκε ότι αποφασίστηκαν κυρώσεις σε βάρος 398 μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ με βάση την αμοιβαιότητα, ενώ συμπεριλήφθηκε και η λίστα με τα επίμαχα ονόματα.
Κυρώσεις σε Καναδούς γερουσιαστές

Ωστόσο, αναφέρθηκε ότι το υπουργείο έλαβε απόφαση για κυρώσεις σε βάρος 87 Καναδών γερουσιαστών.

Υπενθυμίζοντας ότι η καναδική κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης εισόδου στα μέλη του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, της Άνω Βουλής του Ρωσικού Κοινοβουλίου, η δήλωση ανέφερε: «Στη βάση της αμοιβαιότητας, αποφασίστηκαν κυρώσεις κατά των εν ενεργεία γερουσιαστών του Καναδικού Κοινοβουλίου».

Η δήλωση έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ονόματα των Καναδών γερουσιαστών.

Τσέχος διπλωμάτης persona non grata

Η δήλωση ανέφερε επίσης ότι ως απάντηση στην απέλαση Ρώσου διπλωμάτη από την τσεχική πρωτεύουσα Πράγα τον περασμένο μήνα, ένας διπλωμάτης στην πρεσβεία της Τσεχίας στη Μόσχα κηρύχθηκε persona non grata και ότι ο εν λόγω διπλωμάτης έπρεπε να εγκαταλείψει τη χώρα μέχρι το τέλος της ημέρας στις 16 Απριλίου. ,

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: