Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ-ΛΙΒΥΗ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΡΤΗ -ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΡΤΗ…..Τουρκικές φρεγάτες εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ κατά Σύρτης συμμετέχοντας στην επιχείρηση ανακατάληψή της από GNA.

Κοινοποίηση:
sirti-gna

Η Μεσόγειος φλέγεται…Ο GNA εισέβαλε στη Σύρτη με την υποστήριξη ναυτικού κι αεροπορίας Τουρκίας….Η επιθετικότητα της Τουρκίας χτυπάει κόκκινο στην Μεσόγειο και ανέρχεται πλέον σε πρωτοφανή ανεξέλεγκτα επίπεδα…Αμηχανία στην Αίγυπτο κίνηση ηττοπάθειας ζητά συνθηκολόγηση κι εκεχειρία την ώρα που ο τουρκικός στρατός εισβολής προελαύνει στη Σύρτη…Επιδίδεται σε επιχείρηση μαζί με GNA κατάκτησης της Σύρτης που αποτελεί προπύργιο του Χαφτάρ. Την ώρα που ο Σίσι υποδεχόταν τον Χαφτάρ στο Κάιρο κι ανακοίνωνε πρόταση διευθέτησης του λιβυκού μ΄εκεχειρία τουρκικές φρεγάτες έπληξαν με πυραύλους κρουζ στρατώνες του LNA στη Σύρτη .Παράλληλα τουρκικά F-16 βομβάρδισαν θέσεις του LNA μεταξύ Σύρτης και Washka. Μια ολόκληρη μονάδα τουρκικού στρατού και 10.000 Σύριοι μισθοφόροι κατευθύνθηκαν προς το Oil Crescent.

Ο εκπρόσωπος τύπου του θαλάμου επιχειρήσεων Sirte-Jufra ο Abdelhadi Drah πριν λίγο ανακοίνωσε : ”οι δυνάμεις μας εισέβαλαν στην περιοχή Al-Zafaran και προελαύνουν προς το κέντρο της πόλης Σύρτη από διάφορους άξονες καθώς οι πολιτοφυκες του Χαφτάρ τρέπονται σε φυγή.”

Στη συνέχεια μετά μετά την εκτόξευση πυραύλων στους στρατώνες Jalit και Saadi του LNA τούρκικη φρεγάτα έπληξε μια παράκτια κατοικημένη περιοχή γνωστή ως Diayafa Palaces στη Σύρτη.

sirti-gna sirti2
Στη συνάντηση του Καΐρου συμμετείχε και ο Aguila Salah επικεφαλής της Βουλής Αντιπροσώπων της Ανατολικής Λιβύης. Ο Abdel Fattah al-Sissis δήλωσε πως πρότεινε εκεχειρία σε Λιβύη από 6.00 h το πρωί της 8 Ιουνίου 2020. Επιπρόσθετα προτείνει μια ισότιμη αντιπροσώπευση των 3 περιφερειών στο Προεδρικό Συμβούλιο, τη συγχώνευση των θεσμών του Λιβυκού κράτους και την έγκριση συνταγματικής δήλωσης.Προειδοποίησε κάθε μέρος που θα θελήσει στη συνέχεια να επιβάλει στρατιωτική λύση.

xaftar
Οι δυνάμεις του (GNA) υποστηριζόμενες από Τούρκικο στρατό κατοχής εξαπέλυσαν το Σάββατο μια επιχείρηση για ανάκτηση της πόλης Syrte που αποτελεί νευραλγικό λιμάνι.

“Η αεροπορία επέφερε 5 χτυπήματα στην περιφέρεια της Σύρτης “, πόλη που βρίσκεται στα 450 km ανατολικά της Tripoli, δήλωσε ο Mohamad Gnounou, εκπρόσωπος τύπου των δυνάμεων φιλο-GNA, σ΄ανακοινωθέν στο Facebook.

Θέλουν να συνεχίσουν το σερί των επιτυχιών με τελευταίο τον εκτοπισμό των δυνάμεων Haftar από την πόλη Tarhouna, περί τα 80 χλμ από Tripoli. Ο GNA διεκδικεί έκτοτε το σύνολο της Δ Λιβύης.

Ο LNA απέκρουσε την επίθεση του GNA στη Sirte,στη Δ Λιβύη σύμφωνα με μέσο που πρόσκειται στο Χαφτάρ. Δυτικά της Σύρτης βίαιοι βομβαρδισμοί από μαχητικά…Δεν υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες από την διατεινόμενη διείσδυση του GNA στη Σύρτη αυτό ενισχύει την τελευταία πληροφορία ότι η Σύρτη ανθίσταται στο Σουλτάνο κι ενδεχομένως απέκρουσε την επίθεση τουλάχιστον για την ώρα …..

Η Τουρκία συνεχίζει ανεμπόδιστα την κατάκτηση της Λιβύης. Ο Ερντογάν κάνει ότι θέλει η διεθνής κοινότητα είναι απούσα …Δύο τουρκικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη Lockheed C-130 Hercules από τη βάση Erkilet της 222 μοίρας πραγματοποιούν πτήσεις από την Κων/πολη προς Μισράτα. Αυτές είναι οι 18η και 19η πτήσεις τις τελευταίες 17 ημέρες.

update: αναφέρεται πως το LNA κατάφερε να αποκρούσει την επίθεση GNA στην πόλη Sirte, με τη βοήθεια της αεροπορικής υποστήριξης, που έκανε το GNA να υποχωρήσει δεκάδες χιλιόμετρα δυτικά της πόλης. Φαίνεται ότι το LNA έχει ένα σχέδιο αντιπαράθεσης και δεν σκοπεύει να υποχωρήσει από αυτές τις περιοχές…

Η Σύρτη διασφαλίστηκε από LNA και η αεροπορική βάση της al Jafra είναι απολύτως επιχειρησιακή.

dimpenews.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Η στρατιωτική επιχείρηση υποτιθέμενου ελέγχου του εμπάργκο της ε.ε. “Ειρήνη” που βρίσκεται;;; Πόσα τούρκικα σκάφη βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή; Ποιά είναι η βάση των τούρκικων f-16; Ποιοί είναι οι διάδρομοι διέλευσης των παραπάνω σκαφών;

    1. Και τι σε κοφτει εσενα βρε κακομοιρη; ασε τους να βγαζουν τα ματια τους μεταξυ τους , μουσλιμια σκοτωνουν μουσλιμια , όταν εξαντληθουν ολοι και όλα θα πανε οι πολυεθνικες να παρουν τα περτελαια απλα τα πραματα.

        1. Τι να της κάνεις ρε βλάκα; άντε παίξε κανένα battlefield να ξεχαρμανιασεις ,χάσε ότι σου πασάρουν τα χαράτσια ηλίθιε καραγκιοζακο. Ρε χάζε τα τουρκικά αεροπλάνα έχουν βάση την Κρήτη το ήξερες χάζε; Το πιστεύεις χάζε;

          1. ξέρω, ούτε το πιστεύω. Βλέπω τι κάνεις όμως κι εσύ που “ξέρεις”…

Comments are closed.