Η ΚΡΑΥΓΗ μιας εκπαιδευτικού για το μάντρωμα στην τάξη μασκοφορεμένων παιδιών…

Κοινοποίηση:
=1

Σκέφτομαι… ναι τα καταφέρνω ακόμα– σκέφτομαι, ότι δεν έγινα εκπαιδευτικός για να…
εκτελώ εντολές άνωθεν, αλλά κατωθεν, δηλαδή αποφάσεις που ευνοούν και υποστηρίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα: μαθητές, δασκάλους, γονείς.


Το μάντρωμα στην τάξη μασκοφορεμένων παιδιών, που δεν βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας λόγω του χώρου και μεγάλου αριθμού τους, δεν εξασφαλίζει την προστασία της Εκπαιδευτικής κοινότητας.
Αντιθέτως εκθέτει παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς σε μια κατάσταση υψηλής επικινδυνότητας και υψηλής ευθύνης από την άλλη, που δεν είναι σε θέση και ούτε πρέπει να σηκώσουν.
Η μάσκα είναι η κορυφή του παγόβουνου και δεν εξασφαλίζει τίποτα, αντιθέτως βλάπτει, αν δεν αλλάξει ο αριθμός και η λειτουργική οργάνωση του σχολικού χώρου.
Η κυβέρνηση μετακυλιει σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές τη δική της τεράστια ευθύνη. Και το κάνει χωρίς ντροπή και με πλάτες. Με καλοταισμένες μιντιακες πλάτες.
Εμείς ως εκπαιδευτικοί, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παίξουμε αυτό το παιχνίδι, ένα παιχνίδι εις βάρος μας και εις βάρος όλης εν τέλει της κοινωνίας. Σκεφτείτε μόνο ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, αν σε μια σχολική μονάδα, νοσησουν σοβαρά μαθητες ή έχουμε ακόμα και θύματα…
Η κυβέρνηση? Όχι!
Η ευθύνη θα πέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα και οι κυβερνώντες θα μας κουνούν και το δάχτυλο από πάνω, κατά την προσφιλή τους τακτική.
Συνελεύσεις λοιπόν από τα κάτω, από 1η Σεπτέμβρη, για να προστατέψουμε εμείς τους εαυτούς μα και τους μαθητές μας…
Οι από πάνω Δεν θα το κάνουν! Δεν τους αφορά, εμάς αφορά!
Αγωνιστείτε σήμερα συνάδελφοι για το αύριο των παιδιών μας. Μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε αυτό και μόνο αυτή είναι η δική μας ευθύνη. –

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Σωστή.αν νοιάζονται να ρίξουν τα λεφτά σε κτίρια και προσωπικό.οι καθηγητές πρέπει να προστατεύουν την ελευθερία.

  2. ΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ .
    ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ…ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗΝ ΓΟΝΕΙΣ (ΑΝΘΡΩΠΟΙ) ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ (ΟΧΙ ΘΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΝ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΟΠΟΥ Η ΑΠΕΙΛΗ).

    1. Σας παρακαλω πειτε ποιες λυσεις βλεπετε εσεις ;

      1. ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ (ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ,ΜΟΝΟ ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ)…..
        ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ , ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ, ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΦΥΣΙΚΑ.
        ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ (ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ) ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ.
        Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ…ΑΛΛΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΠΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΠΟΥ Ο ΦΟΒΟΣ, ΓΙΑ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ, ΕΧΕΙ ΦΥΤΕΥΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΡΑΛΟΓΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ.

  3. Τι προτεινετε εσεις; Ολα καλα, προτασεις δεν βλεπω…

Comments are closed.