Η ΙΤΑΛΙΑ ΚΗΡΥΞΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ! ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ!

Κοινοποίηση:
ΙΤΑΛΙΑ

«Kηρύσσουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην χώρα για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός αρμόδιος για την Θαλάσσια Πολιτική, Νέλο Μουζουμέτσι πριν λίγο μετά την διαπίστωση ότι οι παράνομοι μετανάστες ξεπέρασαν το 10% του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή σχεδόν 5,5 εκατ. οι οποίοι είναι κυρίως Αφρικανοί!

Το υπουργικό συμβούλιο της Ιταλίας ενέκρινε την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.

Η πρόταση είχε υποβληθεί από τους υπουργούς Εσωτερικών, Πολιτικής Προστασίας και Ναυτιλίας και εγκρίθηκε για χρονικό διάστημα έξι μηνών, με προϋπολογισμό πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Ανάμεσα στα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι και η δημιουργία κέντρου επαναπατρισμού παράνομων μεταναστών.

Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα μειωθούν οι διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες, με ιδιαίτερη αναφορά στα κέντρα παραμονής των μεταναστών και προσφύγων, αλλά και σε επιτάχυνση των διαδικασιών ταυτοποίησης, και στις διαδικασίες που αφορούν τους επαναπατρισμούς.

Οι αρχές αναμένεται να αυξήσουν ραγδαία τις περιπολίες τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά, στο πέρασμα με τη Σλοβενία. Μάλιστα υπάρχουν φωνές μέσα στην ιταλική κυβέρνηση, που ζητούν να κλείσει εντελώς τα σύνορα η Ιταλία με την Σλοβενία μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Το όλο θέμα είχε συνδεθεί με την μεγάλη αύξηση του αριθμού των αφίξεων -ιδίως τις τελευταίες ημέρες- και πρόκειται να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μελόνι, το οποίο θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα.

«Είχα σημάνει και εγώ συναγερμό, τις περασμένες ημέρες. Τα νησιά μας δεν μπορούν, μόνα τους, να αντιμετωπίσουν την όλη αυτή πραγματικότητα, οι δομές που υπάρχουν είναι υπερπλήρεις και είναι σαφές ότι κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διευκόλυνε την λήψη των αναγκαίων αποφάσεων», δήλωσε ο Μουζουμέτσι, στην δημόσια ραδιοφωνία της Rai.

Συνολικά, το περασμένο σαββατοκύριακο η Ιταλική Ακτοφυλακή και το λιμενικό της χώρας διέσωσαν, νότια της Σικελίας, πάνω από δυο χιλιάδες παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες.

Την ώρα αυτή, παράλληλα, ένα αλιευτικό με επτακόσιους, τουλάχιστον επιβαίνοντες (συνοδευόμενο από δυο ταχύπλοα του Ιταλικού Λιμενικού) κατευθύνεται προς το λιμάνι της Κατάνης, όπου αναμένεται να φτάσει μέχρι αύριο, νωρίς το πρωί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

21 Σχόλια

  1. Καλά τώρα.. εκτακτη αναγκη και ιταλικές πουτανιες της μελονι για τα χαιβανια τους ιταλους. Άλλαξε ο μανολιος και εβαλε τα ρούχα αλλιώς. Το μόνο που θα αλλάξει είναι οι γυφταραιοι θα παίρνουν πιο γρήγορα το ελεύθερο να αλωνιζουν

  2. ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ !!

  3. Ξεπέρασαν το 10%; Ελάτε Ελλαδα να δείτε ποσοστό που ξεπερνάει το 50%. αντίθετα εδω καμαρώνουν το μπολιασμα των Ελλήνων

  4. Η Ελλάδα δεν είχε αποικίες, για ποιο λόγο να έχει όλους αυτούς από την Αφρική. Όπως δεν μας ρώτησαν για τη Μακεδονία έτσι δεν μας ρωτούν ποτέ τη γνώμη μας. Πάντα στο όνομα της Δημοκρατίας ξεπουλούν τα πάντα.

  5. Πολύ απλά γιατί τα σοβαρά κράτη τηρούν τους νόμους. Πάνω από 10% σήμαίνει αλλοίωση πληθυσμού. Ο Μιζοτάκης προφανώς θέλει τους νατιβιστές στο 10%.

  6. Πρέπει να απελαθούν όλοι οι αφροασιάτες, αλλά πριν να στειρωθούν.

  7. Στο Μητσοτακησταν μπορεί να έχουν ξεπεράσει και το 30% είστε γατάκια μπροστά στον έλληνα ψηφοφορο…😂🤣

  8. οι καρπεροί μετανάστες γονιμοποιούν τις ξαναμμένες Ιταλιδούλες και αναμορφώνουν το μέλλον της Ευρώπης που γίνεται μαύρη !!!!

  9. Ο Μιζοτακης ελεγε ότι θα τους διώξει.
    Έρχονται διπλασιοι κάθε μέρα, απ ότι έρχονταν επί συριζα.

  10. ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ,ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΕΞΟΥΘΕΝΩΘΕΙ,ΠΕΙΝΑΣΕΙ,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙ,ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ,ΥΠΟΣΤΕΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ-
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑ ΛΟΙΠΟΝΙ Η ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ?
    ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ…

  11. Αν φωνάζει η Ιταλία τι να πει και η Γαλλία……το ερώτημα ποιος είναι ο επόμενος που θα βγει από την Ευρώπη…..;…

  12. Και τα 5 εκατομμυρια τα στελνεις στον αγυριστο.Τοσο απλο.Δεν υπαρχει νομιμος λαθρομεταναστης ειτε εχει χαρτια ειτε οχι

  13. Έλα Κούλη..δε θα δηλώσεις χείρα βοηθείας στους γείτονες μας..? Άργησες ..? Που ειναι τ’ αντανακλαστικά της κυβέρνη-σαρας και της μαρας της οποίας είσαι ο αδιαμφισβήτητος Αρχηγός..?
    Μεροκάματο εν όψει κι οι ΜΚΟ σου οι περιβόητες θα τ’ αφήσουν να περάσει…? Έλα Κούλη… αναλώνεται όλη μέρα με το πώς θα κλείσεις φυλακή έναν.. ήδη “φυλακισμένο”..αν κι εδώ που τα λέμε.. ολίγον τι παράνομα…αλλά τςπ..άλλη κουβέντα.Μεροκαματο από “όπλα” μέσω “εξοπλιστικού”..από “αρχαία” μέσω “φαμίλιας”..από “ΜΚΟ” μέσω “μεταναστευτικού”.. από “τράπεζες” μέσω “οικογενειακού δανεισμού κι αγυριστου”..από “φάρμακα” μέσω “σκευασμάτων αμφιβόλου ποιότητας”.. από “ενέργεια” μέσω “15 παροχων-νταβατζηδων” ..από “πετρέλαια” μέσω της “λαθροδιακίνησης” εφοπλιστών – νταβατζηδων..!!
    Μέχρι εδώ… πολλά δεν είναι ρε Κούλη..? Κάποτε σε άκουσα ν’ αναρωτιέσαι..αν θα βρεθείς με μισθό 800 !!! γ@μω ευρω σας πως..θα ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου.. ευχόμενος αυτό να μη συμβεί ποτέ..!! Μας δούλευες ε… λαμόγιο ??? Ξέρω καλά εγώ τι τραβάει η ψυχή σου… αλλά έχε χάρη στον Ύψιστο !!! αν και “Αφορισμενος”.

  14. Στειλτε τους απο δω.Ο Κουλης και ο Τσιπρας τους λατρευουν….

  15. Και γιατί δεν τούς αφήνει να περάσουν προς βόρεια Ευρώπη? Οι πολιτικοί στον νότο με πρώτους τους “Έλληνες” πολιτικούς τα πιάνουν χοντρά από τους βόρειους και μετατρέπουν τις χώρες τους σε κόλαση.

  16. Δεν είναι που γεμίσανε τη χώρα λαθρομετανάστες και ανοίξανε το τζαμί. Σήμερα ο πρώην γραμματέας της νεολαίας επέν, ο βορίδης μίλησε για φασίστες!!! όλους εμάς που αντιδρούμε στη λαθρομετανάστευση που πολεμάει ο Ηλίας. Έφτασε ο βορίδης να μιλάει λες και είναι ο Φίλης του σύριζα και ο ανταρσύα του Κωνσταντίνου για τον πατριωτικό χώρο! Θέλει ο βορίδης τον ανταρσύα των λαθρομεταναστών και δεν θέλει τους Έλληνες! Στην πλούσια Ιταλία κηρύσσουν έκτακτη ανάγκη για τη λαθρομετανάστευση και στην Ελλάδα ο Γεωργιάδης θέλει μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα και ο βορίδης λέει φασίστες όσους αντιδρούν! Εισαγγελέα Κανελλόπουλε, ποιο 20%; Ετοιμάσου για κυβέρνηση και πλευροβοριδογεωργιάδηδες θα πάρουν νέα μεταγραφή, μάλλον προς τον ..ανταρσύα, τώρα που ο κούλης θα γίνει Βενιζέλος με 5%!

  17. Τα δικά μας τα τσογλάνια απαγορεύουν την μετάδοση της θείας λειτουργίας μέσω μεγαφώνων για να μην προκαλούν τα κ@ργιόλια που κουβάλησαν τους νέους τους ψοφοφόρους.

  18. Τώρα που θα βγεί η νέα συγκυβέρνηση των φοσιλόγων θα τους κάνουν πρόσκληση και θα τους φέρουν εδώ και θα φορτώσουν και αυτούς στην καμπούρα του ραγιά να τους τσίσει.

  19. Δηλαδης εντω στο Ελλαντα που ξεπερασαμε προ πολλου το 20% τι πρεπει να κανουμε, να Ψωρι..ασουμε? Κουλη μπανανες μπολικες για τα λαθροπιθηκια και γρηγορα! Ειμαστε….δημοκρατες εμεις, οι Ιταλοι που πατανε φρενο ειναι φασιστες!

  20. Στείλτε τους από δω..στην κυψέλη του Μητσοτάκη..εδώ κάνουμε χαρές όταν βλέπουμε πολυπολιτισμικότητα…τι να πει κανείς…η προδοσία έφερε την αποκαρδιωση του κόσμου…η Ελλάδα χοχλαζει….

  21. Εδώ θα τους φέρνουν. Εδώ ήδη ξεπέρασαν το 10%. Μόνο πατριωτική κυβέρνηση αλλά δυστυχώς εδώ τρώγονται μεταξύ τους

Comments are closed.