Η ΕΥΠ που «τρελαίνει» κόσμο, η Ρωσίδα «υπερκατάσκοπος», οι Πακιστανοιρανοί «τρομοκράτες» και οι ξένες Μυστικές Υπηρεσίες…

Κοινοποίηση:
ΕΥΠ 3

Από όποια οπτική κι αν προσπαθήσει κανείς να κοιτάξει την ΕΥΠ και τα όσα έρχονται στο φως για τη δράση της το τελευταίο διάστημα, στο τέλος θα καταλήξει στον… γιατρό. Ή για να τον αποφύγει, θα πρέπει να προχωρήσει σε κάποιες παραδοχές, οι οποίες δεν θα αρέσουν καθόλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το… κατασκοπικό θρίλερ που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ώρες, παράμετροι του οποίου εξακολουθούν και αποκαλύπτονται, παραπέμπει σε ταινία του Χόλυγουντ. Δυο άνδρες από το Πακιστάν ιρανικής καταγωγής λένε κάποιοι (τώρα το πως συνδέονται Πακιστανοί και Ιρανοί μόνο αυτοί το ξέρουν) φέρονται ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης και σχεδίαζαν αιματηρή επίθεση σε χώρο στον οποίο συχνάζουν Ισραηλινοί (φέρεται ως «προκάλυμμα» συναγωγής) στο κέντρο της Αθήνας. Όμως «μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών που με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια», όπως σημειώνει η ανακοίνωση, αυτή τη φορά της ΕΛ.ΑΣ. Για την επιτυχία της επιχείρησης οι ελληνικές Αρχές δέχθηκαν συγχαρητήρια από το Ισραήλ, τον Πρωθυπουργό του Μπ. Νετανιάχου, τον Υπουργό Εξωτερικών Ε. Κοέν, την Μυστική του Υπηρεσία Μοσάντ κλπ. Εξαιρετικά, λοιπόν, μπράβο στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών!

Πάμε τώρα και στο ρεπορτάζ, σε αυτά που επισημαίνουν οι επαΐοντες, πέραν των διαρροών που διοχετεύθηκαν κεντρικά, ως συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης (!) της ΕΥΠ μέσω ΑΠΕ για την αποκάλυψη της Ρωσίδας «υπερκατασκόπου Μαρίας Τσάλλα» με το κατάστημα πλεκτών, αλλά και σε κάποιες συνδυαστικές σκέψεις.

Μέσα σε λίγες ημέρες η «υπόλογος» ΕΥΠ για την υπόθεση των υποκλοπών-παρακολουθήσεων πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και πολιτών, πρωταγωνιστεί σε δυο «επιτυχίες» «ξεσκεπάζοντας» πράκτορες και εν δυνάμει τρομοκράτες, υπηκόους τρίτων χωρών.

Και στις δυο περιπτώσεις, ο χαρακτηρισμός «επιτυχία» σηκώνει πολλή συζήτηση, από τη στιγμή που στην πρώτη περίπτωση ο «στόχος» είχε διαφύγει από τη χώρα πολύ νωρίτερα από την αποκάλυψη του, ενώ στη δεύτερη υπάρχουν ενδείξεις για το τρομοκρατικό χτύπημα, όμως το αποδεικτικό υλικό περιορίζεται -απ’ ότι τουλάχιστον διαρρέουν οι ελληνικές Αρχές- σε κινητά, εφαρμογές επικοινωνίας με τον «εγκέφαλο» στο Ιράν, σχέδια του χώρου όπου θα γινόταν η επίθεση, λείπουν όμως τα «όπλα» του χτυπήματος, είτε πρόκειται για χημικές ουσίες, είτε για εκρηκτικά, είτε για όπλα καλάσνικοφ. Κι εκεί ανακύπτει το ζήτημα κατά πόσο «δεμένη» είναι η υπόθεση και η δικογραφία που σχηματίστηκε.

Στις ομοιότητες που εντοπίζονται είναι πως και στις δυο υποθέσεις η ΕΥΠ «πήρε μπροστά» κατόπιν υπόδειξης ξένων Μυστικών Υπηρεσιών, της αγγλικής ΜΙ6 (SIS) στην υπόθεση του «κόκκινου σπουργιτιού» και της Μοσάντ στη χθεσινή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης, στην περίπτωση των δυο Πακιστανών υπήρξε εμπλοκή και άλλης ξένης Μυστικής Υπηρεσίας, της πανίσχυρης ISI του Πακιστάν, η οποία συνεργάζεται στενά με τη CIA από την εποχή των πολύνεκρων χτυπημάτων της Αλ Κάιντα στις ΗΠΑ. Ωστόσο, η συγκεκριμένη πληροφορία δεν βγήκε προς τα έξω, άγνωστο γιατί αλλά με πολλές πιθανές εξηγήσεις.

Το σημαντικότερο, ωστόσο, που προκύπτει από τις δυο περιπτώσεις είναι πως στη χώρα μας, στον ασφαλή προορισμό για τους ξένους επισκέπτες και στην ήσυχη γωνία μας για εμάς τους γηγενείς, «χορεύουν» κατάσκοποι και τρομοκράτες, Τζιχαντιστές από τη Συρία και το Ιράκ όπως ανέφεραν δημοσιεύματα των προηγούμενων ετών και η διάψευση τους δεν έπεισε ούτε αυτούς που την εξέδωσαν, Τούρκοι πράκτορες, όπως έχει αποκαλυφθεί στο παρελθόν από επίσημα κυβερνητικά χείλη της γείτονος, και ποιος ξέρει πόσοι άλλοι και ποιας εθνικότητας «Τζέιμς Μποντ» και «Μάτα Χάρι»! Κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από την Υπηρεσία και τους προϊσταμένους της, ενθυμούμενοι πως η Εθνική Ασφάλεια είναι πάνω από οτιδήποτε, πολλώ δε μάλλον από το «κρυφάκουσμα» για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

ΥΓ: Στο κατόπι του μετρ των κατασκοπευτικών θρίλερ, μακαρίτη πλέον, Τζων Λε Καρέ βρίσκονται πολλά από τα γνωστά φιλομητσοτακικά ΜΜΕ. Αυτά που περιγράφουν σήμερα με λεπτομέρειες τους Πακιστανούς «δολιοφθορείς – τρομοκράτες» και την «αδίστακτη» Ιρίνα Σμίροβα, πριν μερικά χρόνια ειρωνεύονταν την αποκάλυψη του σχεδίου «ΠΥΘΙΑ» και την εμπλοκή των πρακτόρων της CIA και της FSB. Έχει ο καιρός γυρίσματα, συνάδελφοι…

Ας δούμε όμως τι αναφέρουν και κάποια σοβαρά ιστολόγια εκτός από αυτά που αναφέρουν τα λεγόμενα συστημικά ΜΜΕ αλλά και αυτά που ανέφερε το δικό μας ιστολόγιο.

Σειρά του Netflix θυμίζει το χθεσινό «θρίλερ» που βγήκε στο «φως» με τρομοκρατική οργάνωση των 2 Πακιστανών που σχεδίαζε επίθεση στο εβραϊκό εστιατόριο «GOSTIJO» και στην εβραϊκή συναγωγή «Chabad of Athens», στην καρδιά της Αθήνας, στου Ψυρρή.

Στην υπόθεση εμπλέκονται εκτός από τους Πακιστανούς, ο «αρχηγός» τους που μένει στο Ιράν και η ισραηλινή Μοσάντ, η οποία προσέφερε χείρα βοηθείας στην Ελλάδα για να «σπάσει» τον ιρανικό «πυρήνα» των τρομοκρατών.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, όμως, έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα γύρω από τον τρόπο δράσης των «δύο τρομοκρατών», οι οποίοι από τις συνομιλίες που είχαν με τον Ιρανό «εγκέφαλο» φαίνεται ότι ήταν… ανοργάνωτοι.

Και στα social media, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται πώς ήταν δυνατόν να «χτυπήσουν», στο κέντρο της πρωτεύουσας, ισραηλινούς στόχους, αφού δεν είχαν ούτε όπλα, ούτε επίσημα έγγραφα για να κινούνται με άνεση.

Τα θολά σημεία, δε, της υπόθεσης πολλά.

Ας τα δούμε ένα ένα…

Αρχικά, ασαφής παραμένει ο τρόπος που θα χτυπήσουν, καθώς δεν έχουν βρεθεί πειστήρια που θα δικαιολογούσαν την προπαρασκευή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος. Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ μιλά για τρομοκράτες που είχαν καθοδήγηση από το εξωτερικό και που μεθόδευαν πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικογραφία είναι στον αέρα, καθώς δεν έχουν βρεθεί ουτε όπλα, ούτε εκρηκτικά, ούτε γενικώς τα μέσα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα πλήγμα.

Μάλιστα, χαρακτηριστικές είναι οι συνομιλίες των «τρομοκρατών» που είδαν το φως της δημοσιότητας, με τον 30χρονο εντολέα τους στο Ιράν: Αρχικά σχεδίαζαν επίθεση με δηλητηριώδη αέριο στο εστιατόριο στους Ψυρρή. Μετά τα σχέδια άλλαξαν και έψαχναν για εκρηκτικά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ρωτούσαν τον εντολέα των επιθέσεων στο Ιράν πού θα βρουν όπλα καλάσνικοφ…

Θολός παραμένει ο τρόπος με τον οποίο στατολογήθηκαν οι δύο Πακιστανοί, και πώς θα δρούσαν μακριά από το ραντάρ της ΕΛΑΣ, αφού δεν διέθεταν ούτε άδεια παραμονής. Ακόμη και σε έναν απλό τροχονομικό έλεγχο ρουτίνας θα μπορούσαν να δουν οι αστυνομικοί ότι δεν είχαν χαρτιά και τη σχετική άδεια παραμονής… Πρόκειται για τακτική στρατολόγησης τρομοκρατών, που δεν συνάδει με το modus operandi ανά τον κόσμο.

Παρά τα θολά σημεία, ο υπ. Πολιτικής Προστασίας κ. Τάκης Θεοδωρικάκος έσπευσε να συγχαρεί όλους όσους συνέδραμαν στην υπόθεση.

«Οι αρχές ασφαλείας της χώρας διατηρούν σε πολύ υψηλό επίπεδο την ετοιμότητά τους» είπε και σε μήνυμά του στο Facebook τόνισε πως «Η εθνική ασφάλεια και η αντιμετώπιση κάθε μορφής κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος στόχων στο εσωτερικό της χώρας, αποτελούν προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία και βασικό πεδίο συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών εξάρθρωσε δίκτυο τρομοκρατικής οργάνωσης στο οποίο συμμετείχαν αλλοδαποί, οι οποίοι σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Παράλληλα, άμεση ήταν και η αντίδραση της Μοσάντ, της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών.

«Μετά την έναρξη της έρευνας στην Ελλάδα, η Μοσάντ βοήθησε στην αποκάλυψη πληροφοριών των μεθόδων λειτουργίας και της σύνδεσης των υπόπτων με το Ιράν», αναφέρει η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών.

Ακόμη, σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post, η Μοσάντ βοήθησε στο να αποσαφηνιστεί ο τρόπος με τον οποίο συνδέεται το τοπικό τρομοκρατικό δίκτυο της Ελλάδας με τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις των Ιρανών ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με την Μοσάντ, «μαζί με τους εταίρους μας στις υπηρεσίες πληροφοριών, θα αναλάβουμε ενεργό δράση εμποδίζοντας το Ιράν να προκαλέσει βλάβη σε όλο τον κόσμο».

15.000 ευρώ για κάθε επιβεβαιωμένο στόχο

Σύμφωνα με τις διαρροές από την ΕΛΑΣ, οι δύο Πακιστανοί, ηλικίας 27 και 29 χρονών, φέρονται να έπαιρναν εντολές -μέσω των διαδικτυακών εφαρμογών που είχαν στα κινητά τους- από 30χρονο με «έδρα» το Ιράν.

Ο «Αρχηγός» για να τους στρατολογήσει τους, σύμφωνα πάντα με τις ελληνικές Αρχές, είχε τάξει αμοιβές ύψους 15.000 ευρώ για κάθε επιβεβαιωμένο στόχο.

Οι ίδιοι με την σειρά τους προσπάθησαν να στρατολογήσουν και άλλους ομοεθνείς τους, ανεπιτυχώς όμως, ενώ κατά την αστυνομική επιχείρηση προσήχθησαν και άλλοι ομοεθνείς τους για τους οποίους όμως δεν προέκυψε τίποτα και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, τα «καμπανάκια» άρχισαν να χτυπούν όταν από την παρακολούθησή τους προέκυψε ότι έκαναν κατόπτευση εβραϊκού εστιατορίου-συναγωγής στου Ψυρρή στο κέντρο της Αθήνας. Η επίθεση θα γινόταν σε ένα από τα κεντρικότερα, πιο πολυσύχναστα και πιο τουριστικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας.

Στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων βρέθηκαν συνομιλίες με τον 30χρονο εντολέα τους, ο οποίος φέρεται να τους ζητούσε επιτακτικά να επισπεύσουν την επίθεση στο εστιατόριο. Οι δύο Πακιστανοί γνώριζαν τον 30χρονο «εγκέφαλο» του δικτύου, καθώς κατάγονται από το ίδιο χωριό.

Από την έρευνα προέκυψε ότι αρχικά οι δυο τους σχεδίαζαν επίθεση με δηλητηριώδη αέριο στο εστιατόριο στου Ψυρρή που λειτουργεί και ως συναγωγή Εβραίων. Στη συνέχεια, τα σχέδιά τους άλλαξαν και άρχισαν να σχεδιάζουν επίθεση με εκρηκτικά.

Επίσης, από τις παρακολουθήσεις των κινητών τους τηλεφώνων προέκυψε ότι σχεδίαζαν δολοφονίες Ισραηλινών πολιτών που βρίσκονταν στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση είχε στόχο, όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, να περάσει το μήνυμα ότι «οι Εβραίοι δεν μπορούν να είναι πουθενά ασφαλείς».

Οι πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών παρακολουθούν εδώ και μήνες τη συγκεκριμένη υπόθεση και διαβίβασαν τις κρίσιμες πληροφορίες στην Αντιτρομοκρατική όταν έκριναν ότι πρέπει να γίνουν συλλήψεις πριν πραγματοποιηθεί κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει πολλές κατ’ οίκον έρευνες, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί οπλισμός.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Οι τρομοκράτες είχαν καθοδήγηση από το εξωτερικό και μεθόδευαν πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια.

Στη βάση πληροφοριών που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Στο πλαίσιο των συντονισμένων αυτών δράσεων των δύο Υπηρεσιών, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου.

Είχαν ως στόχο όχι μόνο την απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.

Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:

  • είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας,
  • είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης,
  • είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος,
  • σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ πρωινές ώρες της 28/03/2023, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Τι συμβαίνει με την φερόμενη τρομοκρατική επίθεση στου Ψυρρή;

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανακοίνωσαν ότι εξάρθρωσαν «δίκτυο τρομοκρατών που ετοίμαζε επιθέσεις στην Ελλάδα»,  σε εβραϊκούς στόχους στου Ψυρρή. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί υπήκοοι ηλικίας 27 και 29 ετών, που είχαν εισέλθει στην Ελλάδα προ πενταετίας από την Ορεστιάδα και απασχολούνταν ως εργάτες γης. Δεν γνωρίζουμε αν οι αρμόδιοι έχουν στα χέρια τους ομολογίες, πάντως αναφέρουν ανεπισήμως ότι οι Πακιστανοί θα αμείβονταν από τον “εγκέφαλο” της οργάνωσης προς 10.000 έως 15.000 δολάρια “το κεφάλι”, δηλαδή για κάθε νεκρό από τις ενέργειές τους.

Η υπόθεση με τους “τρομοκράτες του Ψυρρή” απασχολεί εκτενώς το Ισραήλ, όπου η Μοσάντ (σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου) βοήθησε τις ελληνικές αρχές για την αποτροπή των σχεδιαζόμενων επιθέσεων των Πακιστανών κατά εβραϊκών στόχων. Όπως μεταδόθηκε από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, η Μοσάντ αναφέρει ότι η «σοβαρή υπόθεση» με τους Πακιστανούς, αποτελεί μέρος των συνεχών προσπαθειών του Ιράν να στοχοποιήσει Εβραίους.

«Η Μοσάντ αποκάλυψε πληροφορίες για τις μεθόδους λειτουργίας του δικτύου, ενώ έδωσε στοιχεία και για τη σύνδεση των υπόπτων με το Ιράν», αναφέρει η υπηρεσία πληροφοριών. Ακόμη, σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post, η Μοσάντ δίνει πληροφορίες για τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις των Ιρανών, ανά τον κόσμο. Όπως επισημαίνει η Μοσάντ, «μαζί με τους εταίρους μας στις υπηρεσίες πληροφοριών, θα αναλάβουμε ενεργό δράση εμποδίζοντας το Ιράν να προκαλέσει προβλήματα σε όλο τον κόσμο».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, ευχαρίστησε τις ελληνικές αρχές για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι η τρομοκρατία «είναι κοινός εχθρός και η καταπολέμησή της πρώτη μας προτεραιότητα… Η κυβέρνηση των Αγιατολάχ στην Τεχεράνη εξάγει τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο και μόνο μια σταθερή και κοινή στάση θα σταματήσει τις τρομοκρατικές δραστηριότητες του ιρανικού κράτους» συνέχισε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ. Οι Ισραηλινοί μιλούν για εμπλοκή της Δύναμης Κουντς, σώματος που υπάγεται στους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης.

Ρεσιτάλ στο Twitter για τo «δίκτυο τρομοκρατών»: Η ΕΥΠ, οι εξωγήινοι και η Greek Mafia

Με ποικίλους τρόπους «υποδέχτηκε» το Twitter την είδηση της εξάρθρωσης δικτύου τρομοκρατών στην Ελλάδα που σκοπό είχαν να «χτυπήσουν» εβραϊκούς στόχους στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ μιλά για τρομοκράτες (δύο) που είχαν καθοδήγηση από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από το Ιράν και που μεθόδευαν πλήγματα κατά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια. Τον «τρομοκρατικό «πυρήνα» συγκροτούν δύο Πακιστανοί, που διέμεναν στην ελληνική επαρχία.

Οι τρομοκράτες σχεδίαζαν μεγάλη επίθεση με αέρια ή και εκρηκτικά σε εβραϊκό εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας.

Η είδηση έκανε αμέσως τον γύρο του Διαδικτύου αλλά και των social media με τους χρήστες του Twitter να αντιδρούν άμεσα με τον δικό τους, χιουμοριστικό τρόπο.

Τα tweets σχολιάζουν την δράση της ΕΥΠ με αρκετά από τα σχόλια να είναι απολαυστικά αλλά και καυστικά…

Πηγή: fantomas.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: