Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑΖΙ “ΡΟΚΚΟΥ”. ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ. ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΞΑΝΑ

Κοινοποίηση:
311974

Μία επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ, σε έναν τομέα με τον οποίο δεν έχει ασχοληθεί ξανά. Τι συμβαίνει;

Ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει σκοπό να “απογειώσει” τον όμιλο Intracom Holdings, μπαίνοντας και επισήμως στον χώρο του aviation.

Δεν μπορεί να είναι τυχαία η απόφαση ότι φέτος ιδρύθηκε η Intracom Aviation. Στην Intracom Aviation, συμμετέχει με 51% η Intracom Ventures και κατά 49% η Intracom Defence. Αντικείμενο δραστηριότητας για τη νεοσύστατη εταιρεία είναι η επισκευή αεροπλάνων και ελικοπτέρων. Όπως ανέφερε ο όμιλος στην ανακοίνωση ίδρυσης της εταιρείας, στα τέλη Φεβρουαρίου, η Intracom Aviation “έχει ως βασικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών τροποποίησης, επισκευής, συντήρησης και μετατροπής αεροπλάνων, ελικοπτέρων και εν γένει αεροσκαφών, την παροχή υπηρεσιών αεροπορικών εφαρμογών πάσης φύσεως, και τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς, οποιοσδήποτε φύσεως με σκοπό την ανάληψη των παραπάνω έργων”.

Αυτή η επένδυση έχει ενδιαφέρον, όχι μόνο επειδή οι αερομεταφορές ουδέποτε αποτέλεσαν πεδίο στο οποίο δραστηριοποιήθηκε η Intracom Holdings, αλλά και επειδή πιθανότατα σχετίζεται με δραστηριότητες της Intracom Defence για την οποία υπάρχει δεσμευτική συμφωνία πώληση; του 90,1% στην Israel Aerospace Industries.

Ακόμη ένα μεγάλο «Ντιλ» του Σωκράτη Κόκκαλη! Μεταγραφή από Ισραήλ 60 εκατ.Ευρώ

Ο Σωκράτης Κόκκαλης πραγματοποίησε μία ιστορική συμφωνία.

Στην εξαγορά του 90,1% της Intracom Defence (IDE) του ομίλου Κόκκαλη προχωράει η ισραηλινή Israel Aerospace Industries (IAI) έναντι 60 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ομίλου Intracom, Κωνσταντίνο Κόκκαλη η εξαγορά σηματοδοτεί σημαντική εξέλιξη για τον όμιλο αλλά και για την αμυντική βιομηχανία της χώρας. Αντίστοιχη είναι και η τοποθέτηση της ΙΑΙ, στελεχη της οποίας επισημαίνουν πως πρόκειται για την αφετηρία μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας  και Ισραήλ στον αμυντική βιομηχανία.

Η Israel Aerospace Industries (IAI) είναι ο κατασκευαστής αεροδιαστημικής και αεροπορίας του Ισραήλ, που παράγει εναέρια και αστροναυτικά συστήματα τόσο για στρατιωτική όσο και για πολιτική χρήση. Έχει 15.000 υπαλλήλους από το 2018. Η IAI ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την κυβέρνηση του Ισραήλ και μαζί με την εταιρεία Rafael έχουν κατασκευάσει το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome.

 Η Israel Aerospace Industries είναι η αεροδιαστημική και αεροπορική υπηρεσία  του Ισραήλ, που κατασκευάζει συστήματα τόσο για στρατιωτική όσο και για πολιτική χρήση.

Η IAI ελέγχεται εξ’ ολοκλήρου από την κυβέρνηση του Ισραήλ και μαζί με την εταιρεία Rafael έχουν κατασκευάσει το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome, που θεωρείται από τα αποτελεσματικότερα διεθνώς.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Οι Ισραηλινοί αγόρασαν την Intracom Defense για να αποκτήσουν πρόσβαση στο πιο ΑΠΟΡΡΗΤΟ σύστημα επικοινωνιών και Διοίκησης των ΕΔ, τον ΑΙΓΕΑ, και έτσι να ελέγχουν …….
    Τι εγγυήσεις ασφάλειας έλαβαν οι ΕΔ; Α ΜΠΕ ΜΠΑ ΜΠΛΟΜ ΤΟΥ ΚΕΙΘΕ ΜΠΛΟΜ….

  2. Ελα ρε Προεδραρα! Πραγματικος γαυρος μεχρι τα μπουνια! Ψησε το Βαγγελη για καμμια μεταγραφη της προκοπης!

  3. Μας πούλησε στους ισραηλινούς. Θα φτιάχνει μόνο επιβατικά αεροπλάνα ή και αμυντικά;

  4. Oχι Ρόκου…Κρόκου είναι το σωστό. Κρόκος ήταν το ψευδώνυμο του στην Στάζι.

  5. Τώρα που μπήκαν οι Ισραηλινοί στην Intracom Defense πως εξασφάλισε το ΠΝ (και όχι μόνο) το Security of Supply για την συντήρηση του αλγόριθμου του ΑΙΓΕΑ;

  6. Πολλά δώσανε. Όταν το καταλάβουνε θα είναι αργά……
    Καλά δεν ξέρανε, δεν ρωτάγανε;;;;;;

    1. με το σημαιακι του Ολυμπιακου διπλα?

Comments are closed.