Η ΕΛ.ΑΣ ξεκινάει έρευνα για έκδοση πλαστών τεστ Covid-19

Κοινοποίηση:
τεστ

«Φάμπρικα» έκδοσης πλαστών τεστ Covid-19 ή δύο «επιδέξιοι» παράτυποι ταξιδιώτες; Αυτά τα δύο ενδεχόμενα εξετάζουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, που ερευνούν την καταγγελία γυναίκας μικροβιολόγου με ιατρείο στου Ζωγράφου για παραποιημένα μοριακά τεστ.

Οπως ανέφερε στις Αρχές, τα πλαστά έγγραφα που είχαν στην κατοχή τους δύο αλλοδαποί και τα οποία… ξέχασαν σε ταξιδιωτικό γραφείο έφεραν την υπογραφή της, χωρίς όμως οι συγκεκριμένοι άνδρες να έχουν εμφανιστεί ποτέ στο ιατρείο της. Το ίδιο ανέφεραν και οι υπεύθυνοι μικροβιολογικού εργαστηρίου στα Πατήσια, η σφραγίδα του οποίου βρέθηκε πάνω στα παραποιημένα τεστ.
Ενα τηλεφώνημα από υπάλληλο ταξιδιωτικού γραφείου στην πλατεία Αμερικής ενημέρωσε την μικροβιολόγο για τα δύο αρνητικά μοριακά τεστ των δύο αλλοδαπών.

Ο υπάλληλος αναζητούσε τους κατόχους τους, καθώς είχαν φύγει από το γραφείο του αφήνοντας πίσω τα συγκεκριμένα έγγραφα τα οποία είχαν παρουσιάσει για να βγάλουν εισιτήρια με σκοπό να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Η γιατρός κοιτώντας το αρχείο της διαπίστωσε ότι κανένας δεν είχε κάνει τεστ σε άτομα με αυτά τα στοιχεία ταυτότητας. Όταν μάλιστα είδε τα έγγραφα, διαπίστωσε αμέσως ότι αυτά ήταν πλαστά και αμέσως ειδοποίησε τις Αρχές.

Με «σφραγίδα»
Οι αστυνομικοί εξέτασαν με τη σειρά τους τα PCR test και διέκριναν ότι στα έγγραφα υπήρχαν σφραγίδες γνωστού μικροβιολογικού εργαστηρίου στα Πατήσια, στο οποίο απευθύνθηκαν, αλλά και εκείνοι δήλωναν άγνοια, ενώ δεν είχαν προβεί σε εξέταση ατόμων με τα συγκεκριμένα στοιχεία. Οπως εκτιμούν τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, οι δύο αλλοδαποί είχαν πάρει τα λογότυπα του μικροβιολογικού εργαστηρίου και τα στοιχεία ταυτότητας της μικροβιολόγου και είχαν κατασκευάσει πλαστά έγγραφα αρνητικών μοριακών τεστ, ενώ παράλληλα εξετάζουν αν πρόκειται για ευρύτερο κύκλωμα πώλησης τέτοιων εγγράφων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: