Η Αυστραλία μήνυσε το facebook

Κοινοποίηση:
facebook-meta

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η Αρχή Ανταγωνισμού της Αυστραλίας μήνυσε την ιδιοκτήτρια εταιρεία του Facebook, Meta Platforms Inc., ισχυριζόμενη πως ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παραπλάνησε τους χρήστες προωθώντας διαφημίσεις ατόμων που παρίσταναν διασημότητες της Αυστραλίας.

Οι ταυτότητες που χρησιμοποιήθηκαν χωρίς άδεια ήταν του πρώην πρωθυπουργού της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μάικ Μπέρντ, του διάσημου παρουσιαστή της τηλεόρασης, Ντέιβιντ Κοχ και του εκατομμυριούχου επιχειρηματία, Ντικ Σμιθ.

«Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι η Meta είναι υπεύθυνη για τις διαφημίσεις που δημοσιεύει στην πλατφόρμα της», δήλωσε ο πρόεδρος του ACCC, Ροντ Σιμς την Παρασκευή. Οι διαφημίσεις προωθούσαν επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα» δήλωσε την Παρασκευή η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού. «Η τεχνολογία της εταιρείας επέτρεψε σε αυτές τις διαφημίσεις να στοχεύουν τους πιο ευάλωτους χρήστες. Υπάρχει δε και μια περίπτωση ενός ατόμου που έχασε περισσότερα από 650.000$» συμπλήρωσε.

«Δεν θέλουμε διαφημίσεις που επιδιώκουν να εξαπατούν ή να παραπλανήσουν τους ανθρώπους στο Facebook — παραβιάζουν τις πολιτικές μας» απάντησε μια εκπρόσωπος του Meta. «Θα εξετάσουμε την πρόσφατη κατάθεση από το ACCC και θα υπερασπιστούμε την θέση μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: