Η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία έπεισαν τον Τραμπ να αλλάξει στάση στη Λιβύη

Κοινοποίηση:
haftar

Η διοίκηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, επηρεαζόμενος από την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία, αποφάσισε να υποστηρίξει τον διοικητή του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ, όπως σημειώνει το πρακτορείο Tass, επικαλούμενο δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με πηγές η εφημερίδα αναφέρει ότι «η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος έχουν επηρεάσει με επιτυχία το Λευκό Οίκο να αλλάξει πορεία στις σχέσεις ΗΠΑ –Λιβύης».

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και Σαουδάραβας διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ Σαλμάν έπεισαν τον Τραμπ να μιλήσει με τον Χαφτάρ στο τηλέφωνο.

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας είπε στον Τραμπ ότι «η κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης στην Τρίπολη, που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, συνδέεται με τρομοκρατικές ομάδες του Ισλαμικού Κράτους και την Αλ Κάιντα.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας στις 15 Απριλίου, ο Τραμπ έδειξε στον Χαφτάρ κατανόηση και τον υποστήριξε.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι πριν από το τηλεφώνημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Τραμπ ζήτησε κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη και καταδίκασε την επίθεση των δυνάμεων Χαφτάρ στην πρωτεύουσα, Τρίπολη.

Το αμερικανικό δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο Λίβυος πρωθυπουργός Φαγιέζ αλ Σαράι δεν έχει ενημερωθεί για την αλλαγή της στάσης των ΗΠΑ.

Τώρα, οι διπλωμάτες των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην εκπόνηση της νέας στάσης προς τη Λιβύη, όπως σημειώνεται.

echedoros-a.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: