Η Έλενα Ακρίτα έχει άποψη και για την μισθοδοσία των Ιεροψαλτών και των νεωκόρων..

Κοινοποίηση:
dsc_0094

«Γιατί να πληρώνει ο Ελληνικός λαός τους ψάλτες και τους νεοκώρους, λαμβάνοντας το επίδομα ειδικού σκοπού, που παίρνουν όλοι όσοι είναι σε αναστολή;» ήταν η μεγάλη απορία της σπουδαίας (!) Έλενας Ακρίτα!
Θα μπορούσαμε να βάλουμε τίτλο στα… μαργαριτάρια που έγραψε:
«Η μπούρδα της εβδομάδος από την… συνήθη ύποπτη»!!!
Μα, δεν είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι μισθωτοί υπάλληλοι Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου; Δεν έχουν οικογένειες; Δεν έχουν υποχρεώσεις; Δεν σπουδάζουν παιδιά;
Ξαφνικά θα τους πετάξουμε στον δρόμο γιατί το εμπνευστήκατε εσείς, ω σοφή κεφαλή;;;Δηλαδή δικαιούνται βοηθείας όλοι οι άλλοι εκτός από τους εργαζόμενους στην Εκκλησία; Εσείς τα ρυθμίζετε αυτά;
Μήπως θα ήταν καλύτερα κάθε φορά που λέτε μια κακοήθεια προηγουμένως να κάνετε… ένα κρύο ντουζ για να συνέλθετε;
Το περίεργο είναι ότι για όλα αυτά μπορείτε να έχετε άποψη εσείς αλλά δεν μπορούμε να έχουμε εμείς όταν τα θέματα άπτονται των δικών σας ενδιαφερόντων. Αλλά έστι δίκης οφθαλμός! Η ώρα της νέμεσης έρχεται νομοτελειακά.
Και γιατί παρακαλώ έχει υποχρέωση ο Ελληνικός λαός να πληρώνει εσάς;
Προάγετε εσείς τον πολιτισμό και δεν τον προάγουν οι ιεροψάλτες; Ο ιεροψάλτης, που υπηρετεί την υψηλότερη και Θεία του Δαμασκηνού Τέχνη; Τον ιεροψάλτη καθηγητή, τον ιεροψάλτη καλλιτέχνη και επιστήμονα; Γνωρίζετε ότι η Εκκλησιαστική μας μουσική αποτελεί συνέχεια της αρχαίας ελληνικής μουσικής; Έχετε ακούσει ποτέ για τον Δωρικό, τον Φρύγιο, τον Λύδιο, που δεν είναι άλλο από τον πρώτο ήχο της βυζαντινής, τον δεύτερο και τον τρίτο αντίστοιχα; Αλλά αυτά για σας και τους ομοίους σας είναι… τριγωνομετρία και ολοκληρώματα!
Αλλά «έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν»!

Πηγή: exapsalmos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΩΝΕΥΩ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΨΑΛΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ΨΑΛΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ !!!!!

  2. Και υποτίθεται ότι είναι άνθρωπος του πολιτισμού. Αγνοεί φυσικά ότι μόνον η ορθοδοξία παγκοσμίως έχει την ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ. Την οποία υπηρετούν, ως ιεροψάλτες, από καθηγητές στα πανεπιστήμια, μουσικολόγους μέχρι ανθρώπους που είναι μισθοσυντήρητοι και πολλές φορές άνεργοι. Δεν ξέρουν -κοινωνικά- σαββατοκύριακα, Χριστούγεννα, Πάσχα, τριήμερα κλπ. Αγαπούν αυτό πού κάνουνε πολλές φορές σε βάρος των οικογενειών τους. Μεταδίδουν τις γνώσεις τους από γενιά σε γενιά στο αναλόγιο εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, με μόνη προσδοκία να συνεχιστεί η μουσική παράδοση, ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΗ ΕΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από τους μεγαλύτερους μητροπολιτικούς ναούς μέχρι τον ταπεινότερο ναό ενός απομεμακρυσμένου χωριού. Με την ίδια αγάπη τον ίδιο σεβασμό, το ίδιο πάθος. Η χρηματική αμοιβή τους είναι , τις περισσότερες φορές, συμβολική. Η μεγαλύτερη όμως είναι αυτή που που τους δίνουν οι πιστοί, όπως αναφέρει ο αείμνηστος Χαρίλαος ” …δάσκαλε ψάλλεις και προσεύχομαι…”. Γιατί τυχαίνει να ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ. Και όταν ανεβαίνουν στο αναλόγιο δεν λένε ότι “τους κατέβει”. ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΕΧΝΗ. Αλλά που να τα ξέρει η κυρία αυτά. Είναι δη ενσάρκωση του Πενθέα στις Βάκχες του Ευρυπίδη ” Ο ΑΜΑΘΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΣΕΒΗΣ “.
    Στην μνήμη του πατέρα μου γράφω. Δεν ανέχομαι να τον προσβάλλει η επαγγελματίας κυρία του πληκτρολογίου.

  3. Μεγάλο νούμερο. Ατάλαντη ηθοποιός και συγγραφέας της πλάκας. Προσπαθεί με διάφορα ” φοβερά” άρθρα να προκαλεί μήπως ασχοληθεί κανείς μαζί της. Κλασική πασοκτζου αγαμητη.

Comments are closed.