Ηράκλειο: Συνέλαβαν δίδυμο αλλοδαπών «ποντικών»

Κοινοποίηση:
astynomia_0

Η ανάλυση του modus operandi των δραστών πέντε διαρρήξεων που είχαν γίνει σε σπίτια περιοχών του Ηρακλείου από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας και η αξιοποίηση των πλάνων από κάμερες κλειστού κυκλώματος, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίασή τους και τον εντοπισμό των δύο αλλοδαπών «ποντικών» οι οποίοι συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση και από την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συλλέξει οι αστυνομικοί, οι αλλοδαποί είχαν διαπράξει στο διάστημα από τις 24 Σεπτεμβρίου ως και την περασμένη Κυριακή τρεις τετελεσμένες διαρρήξεις και δυο απόπειρες και είχαν αρπάξει από τα σπίτια που παραβίασαν χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα συνολικής αξίας άνω των 11.000 ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι των διαρρηκτών σε περιοχή του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων βρέθηκαν 820 ευρώ και τα ρούχα τα οποία φορούσαν όταν έκαναν τις διαρρήξεις και καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας, οπότε κατασχέθηκαν ως πειστήρια.

Η προανάκριση συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων στις οποίες μπορεί να εμπλέκονται, ενώ οι δυο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για κλοπές κατά συναυτουργία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: