Ηράκλειο: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 43χρονου φερόμενου ως δράστη της επίθεσης στο Καστέλι

Κοινοποίηση:
astynomia-peripoliko-2

Ποινική δίωξη σε βάρος του 43χρονου ξαδέρφου του θύματος της ένοπλης επίθεσης που έγινε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, στο Τσιφούτ Καστέλι στο Ηράκλειο, άσκησε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, ο Εισαγγελέας Ηρακλείου.

Η δίωξη αφορά στις πράξεις της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και κατά συναυτουργία, της παράνομης οπλοφορίας πολεμικού τυφεκίου και πυροβόλου όπλου και της οπλοχρησίας. Η δίωξη στρέφεται και κατά του συνεργού του φερόμενου δράστη ο οποίος όμως δεν έχει ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη και στο 23χρονο θύμα για ψευδή κατάθεση, αφού φέρεται ότι επιχείρησε να αποπροσανατολίσει στους αστυνομικούς στη διάρκεια της κατάθεσης που έδωσε. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας από τα στοιχεία που συνέλεξαν οδηγήθηκαν στον 43χρονο, με τον οποίο το θύμα είχε κακές σχέσεις.

Να σημειωθεί ότι πριν από ένα χρόνο το θύμα μαζί με τον αδερφό του είχαν στήσει ενέδρα στον 43χρονο στο χωριό Πραιτώρια και ειχαν πυροβολήσει εναντίον του, χωρίς να τον τραυματίσουν. Τις δύο πλευρές σύμφωνα με πληροφορίες χωρίζουν προσωπικές διαφορές. Αστυνομικοί μετέβησαν χθες στην οικία του 43χρονου για να τον συλλάβουν βρήκαν όμως το σπίτι ερμητικά κλειστό.

Ο 23χρονος που δέχτηκε καταιγισμό πυροβολισμών από τους δράστες οι οποίοι τον πυροβολούσαν με Καλάσνικοφ και 9αρι πιστόλι ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητο του στο χωριό, τραυματίστηκε στην ωμοπλάτη. Στο όχημα βρισκόταν και ένα 13χρονο αγόρι το οποίο ευτυχώς δεν τραυματίστηκε.

Το θύμα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Η δικογραφία βρίσκεται ήδη στα χέρια της ανακρίτριας, ενώ εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response