Ηράκλειο: Πήγε για market pass και βγήκε «κουρεμένος»

Κοινοποίηση:
apati (1)

Μια ακόμη περίπτωση εξαπάτησης με το γνωστό κόλπο της επιδότησης market pass καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές.

Θύμα επιτήδειου έπεσε ένας 57χρονος κάτοικος Ηρακλείου ο οποίος όπως κατήγγειλε είχε δεχθεί τηλεφώνημα από κάποιον, ο οποίος του ανέφερε πως είναι δικαιούχος επιδότησης market pass αλλά για να την λάβει έπρεπε να κάνει συγκεκριμένη διαδικασία.

Έτσι ακολουθώντας τις οδηγίες του απατεώνα ο 57χρονος πήγε σε ΑΤΜ και έκανε μεταβίβαση χρηματικού ποσού ύψους 2.900 ευρώ (!)

Περιμένοντας μάταια την επιδότηση αντιλήφθηκε πως εξαπατήθηκε και πήγε στην αστυνομία να κάνει την σχετική καταγγελία.

Για μια ακόμη φορά υπενθυμίζεται πως η Ελληνική Αστυνομία – μεταξύ άλλων – συνιστά:

– Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών και φιλικών προσώπων.

– Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

– Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

– Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.

– Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: