Ηράκλειο: Γιατροί τέθηκαν σε αργία για εικονικούς εμβολιασμούς

Κοινοποίηση:
giatros_eurokinissi-1024x640

Σε αργία τέθηκαν δύο γιατροί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς φέρονται να εξέδωσαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΠΑΓΝΗ οι δύο γιατροί δήλωσαν στο σύστημα ψευδώς ότι εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού για να εκδώσουν τα σχετικά πιστοποιητικά.

Πρόκειται για δύο ειδικευμένους γιατρούς που τον περασμένο Ιούλιο, όταν έμειναν μόνοι τους στο εμβολιαστικό δήλωσαν ψευδώς ότι ο ένας έκανε το εμβόλιο στον άλλον. Σκοπός τους ήταν να αποφύγουν την αναστολή εργασίας ως ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Ωστόσο, η πράξη τους έγινε αντιληπτή, ακολούθησε ΕΔΕ και πλέον παραπέμπονται στο πειθαρχικό της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η υπόθεση έγινε γνωστή, ύστερα από καταγγελία στην διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Οι δύο γιατροί έχουν τεθεί σε αργία. Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης, σύμφωνα με το Cretalive, αποκάλυψε πως η μια εκ των γιατρών ήταν υπεύθυνη στο εμβολιαστικό κέντρο. Επεσήμανε, δε, πως οι δύο γιατροί έμειναν για λίγα λεπτά μόνοι τους, κατά την αλλαγή της βάρδιας τον Ιούλιο όταν δήλωσαν ψευδώς ότι εμβολίασε ο ένας τον άλλον.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: