ΗΠΑ: Συνελήφθη ο δράστης του μακελειού στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια

Κοινοποίηση:
γη

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο νεαρός, ο οποίος αργά το βράδυ της Κυριακής αιματοκύλησε την πανεπιστημιούπολη της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, εισβάλλοντας οπλισμένος στο campus, όπου άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τρεις φοιτητές και τραυματίζοντας άλλους δύο.

Ο δράστης είναι ο φοιτητής Christopher Darnell Jones Jr., ο οποίος και ταυτοποιήθηκε λίγο μετά το μακελειό, με την αστυνομία να εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό μέσα και γύρω από το Charlottesville για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, κάτι που, τελικά, κατάφερε το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων, νεκροί είναι τρία μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, οι οποίοι και πυροβολήθηκαν θανάσιμα, ενώ δύο ακόμη φοιτητές τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για περίθαλψη.

Το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα στην οδό Culbreth, στη βόρεια πλευρά της πανεπιστημιούπολης, με τη διεύθυνση έκτακτης ανάγκης του πανεπιστημίου να σημάνει συναγερμό την Κυριακή το βράδυ, ειδοποιώντας την κοινότητα για ένα «ενεργό άνδρα με όπλο», μήνυμα που προειδοποιούσε τους φοιτητές να αναζητήσουν άμεσα καταφύγιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: