ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ! Νέος ΕΝΦΙΑ: Πληρωμή χωρίς ανάσα κάθε μήνα

Κοινοποίηση:
ενφια

Όπως όλα δείχνουν ο νέος ΕΝΦΙΑ θα έχει αλλαγές και θα παρουσιαστούν τον επόμενο μήνα, ενώ από τον Μάρτιο θα ξεκινήσει η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ 2022. Κάθε μήνα, όσοι έχουν ακίνητο θα πληρώνουν ένα σταθερό ενοίκιο για τον ΕΝΦΙΑ.

Τις νέες εξελίξεις επιβεβαιώνει η έκθεση των δανειστών, σύμφωνα με την οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «οι Αρχές επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να προχωρήσουν στη μεταρρύθμιση του φόρου ακίνητης περιουσίας ΕΝΦΙΑ με βάση τη νέα ευρύτερη βάση φόρου ακινήτων με πληρωμές που ξεκινούν τον Μάρτιο του 2022 και παρείχαν χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα».

Να σημειωθεί ότι στον νέο ΕΝΦΙΑ θα υπάρξει ενσωμάτωση των νέων αντικειμενικών αξιών για τον υπολογισμό του φόρου, αξίες οι οποίες σε ένα μεγάλο βαθμό είναι αυξημένες σε σχέση με αυτές που ισχύουν σήμερα.
Ωστόσο σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, η μείωση που θα προκύψει θα είναι της τάξεως του 2,5%-3% έρχεται να προστεθεί στη μεσοσταθμική μείωση 22% που ισχύει από το 2019.

Η εξόφληση του φόρου, θα γίνει σε 10 ή 12 δόσεις, αρχής γενομένης από το τέλος Μαρτίου και η τελευταία ή θα είναι στο τέλος Δεκεμβρίου του 2022 ή στις 28 Φεβρουαρίου του 2023.
Μένει βέβαια να ξεκαθαριστεί ο αριθμός των δόσεων. Δηλαδή εάν θα «κρατηθεί» ο ορίζοντας ολοκλήρωσης των καταβολών το Φεβρουάριο κάθε επόμενου χρόνου, ή θα επιλεγεί να ολοκληρώνεται η πληρωμή με το τέλος του εκάστοτε τρέχοντος έτους, δηλαδή το Δεκέμβριο.

Σήμερα προηγείται η εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος και ακολουθεί ο ΕΝΦΙΑ κι έτσι η φορολογική αρχη γνωρίζει το εάν κάποιος ή κάποια δικαιούται έκπτωσης ΕΝΦΙΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Τι λέτε ρε αχρείοι; Απο τον Μάρτιο θα πληρωνουμε διπλά για 2021 (που ξεκίνησε τον Οκτώβριο) και 2022; Και τι θα τρώμε ρε ανάλγητοι; Αίσχος…

  2. Το κρατανε μονοι τους χωρις να ρωτησουν, Ηταν να παρω επιστροφη φπα και αυτοι πρωτα κρατησαν τον ενφια και επιστρεψαν το υπολοιπο. Σημειωτέον οτι ποτε δεν πληρωσα σε δοσεις χρεη προς το κρατος , αλλα παντα μετρητοις. Απλα το αναφερω οτι οταν ειναι να τα παρει το κρατος δε σε ρωταει καν. Οταν ειναι να στα δωσει θα σκεφτει 500 τροπους να τα καθυστερησει.

  3. ΕΝΦΙΑ, δεν πληρωνω! Εχει κριθει ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ και αποτελει ΔΗΜΕΥΣΗ περιουσιας! Επισης! Εχω υποβαλλει μηνυση απο το 2018, αλλα η Πουλημενη δικαιοσυνη, ηγρον αγοραζει! Εσεις συνεχιστε, να τρεφετε τα φιδια, που εχουμε στον κορφο μας!

    *,Π.Παυλόπουλος: “Αντισυνταγματικός ο ΕΝΦΙΑ – Πρόκειται για δήμευση περιουσίας”!

    Υ.γ. 1ο. Εσεις που ευαγγελιζεστε κομματα κι’ αποκομματα, καντε “σημαια” την Αληθεια και ενημερωστε τους Πολιτες, για την Αντισυνταγματικοτητα του ΕΝΦΙΑ! Αυτο για μενα, ειναι Πολιτικη! Ολα τα αλλα ειναι, να’ χαμε να λεγαμε!

    Υ.γ. 2ο. Καθε φορα που δεν βλεπω αναρτημενο, καποιο προσωπικο μου σχολιο, εκνευριζομαι τα μαλλα! Γιατι η αναρτηση του εξαρταται, απο το αθωο ή μη σκεπτικο του “σχολιοκοφτη”! Ποιος ειναι αυτος, που αποφασιζει; Τι κινητρα, εχει; Δεν γνωριζω! Εκεινο ομως που γνωριζω καλα ειναι, οτι καποιοι δεν θα ηθελαν τα σχολια μου, να προβληματισουν και να ξυπνησουν το κοπαδι! Ή να αποκαλυψουν, την οποια ανεπαρκεια τους! Των ιδιων! Οχι, του κοπαδιου! Γκεγκε;

Comments are closed.