Ζούμε το αδιανόητο!!! Ο μετα-covid19 κόσμος και η απίστευτη προφητεία διάσημου ζωγράφου (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
ce9aceb1cf84fffff

Ο μετα-covid19 κόσμος είναι αυτός ο εφιάλτης που πρόβλεψε ο René Magritte..Καλυμμένα πρόσωπα…Το έργο ”οι Εραστές” είναι ένας σουρεαλιστικός πίνακας του Βέλγου εικαστικού René Magritte, τον οποίο φιλοτέχνησε στο Παρίσι το 1928.Eίναι μέρος της σειράς ”Les Amants” που αποτελείται από 4 ομώνυμους πίνακες (I έως IV).

Δείχνει ένα ζευγάρι. δύο φιγούρες με τα πρόσωπα καλυμμένα από ένα λευκό πανί. Οι δύο ερωτευμένοι προσπαθούν να φιληθούν, αλλά μάταια. Ένα λευκό πανί –που μοιάζει με σάβανο- καλύπτει τα πρόσωπα τους. Το ύφασμα η σημερινή υποχρεωτική μάσκα είναι σαν να διαχωρίζει τις μορφές για πάντα.

Υπάρχει διάχυτος ο θάνατος σε αυτή την υπερ-πραγματική σύλληψη του καλλιτέχνη αφού το σάβανο που καλύπτει τα πρόσωπα αποτελεί μια οριστική ματαίωση και από θεώρηση ψυχανάλυσης παραπέμπει στο ύφασμα με το οποίο βρέθηκε σκεπασμένο το πρόσωπο της μητέρας του Régina Bertinchamps, μετά την αυτοκτονία της πνίγηκε το 1912.

Το 2020 θα μείνει στην Ιστορία σαν το έτος που οι παγκοσμιοκράτες καθυπόταξαν το ανθρώπινο είδος.. τα ατομικά δικαιώματα ακυρώθηκαν… ποιός θα φανταζόταν ότι ο άνθρωπος θα έφτανε σε τέτοιο σημείο υποταγής κι υποδούλωσης που θα διεκδικούσε να ελευθερώσει το πρόσωπό του και την ανάσα του…..είμαστε η γενιά της απόλυτης ήττας…….Και να φανταστεί κανείς πως το ο Υπερρεαλισμός ήταν το πιο ακατανόητο κίνημα κάποτε…..Ζούμε το αδιανόητο……

dimpenews.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: