Ζελένσκι στην ολομέλεια της Ευρωβουλής: “Θέλουμε να είμαστε ισότιμα μέλη της Ευρώπης”

Κοινοποίηση:
zelenski-ypogra

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απηύθυνε ομιλία εξ αποστάσεως στη συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Είναι τραγωδία αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας, είναι βαρύ το τίμημα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε παρέμβασή του, εξ αποστάσεως, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ τόνισε πως η Ουκρανία αγωνίζεται για να γίνει ισότιμο μέλος της Ε.Ε.

Ο κ. Ζελένσκι ανέφερε ότι τον ικανοποιεί το γεγονός ότι εκφράστηκε η βούληση από πλευράς Ουκρανίας να έρθει κοντά στην Ε.Ε., καθώς και ότι η Ευρώπη ενώθηκε απέναντι της. «Μαχόμαστε για τη χώρα μας, για τη γη μας» είπε, ενώ τόνισε ότι παρά τις επιθέσεις, δεν θα σταματήσει η μάχη για την ελευθερία και κανείς δεν θα λυγίσει τους Ουκρανούς.

Ανέφερε ότι 16 παιδιά έχασαν χθες τη ζωή τους, ενώ τόνισε ότι χωρίς την Ε.Ε. η Ουκρανία θα βρεθεί μόνη. «Αποδείξτε ότι είστε στο πλευρό μας, ότι δεν θα μας εγκαταλείψετε. Ότι είστε Ευρωπαίοι. Έτσι, η ζωή θα νικήσει τον θάνατο» ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος, με τους ευρωβουλευτές να τον χειροκροτούν όρθιοι κατά το κλείσιμο της ομιλίας του.

https://twitter.com/Europarl_EN/status/1498622704886374406?s=20&t=cjgdLoNYz7HoRYQ3-iQkOA

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: