Ζαν Κοέν: Γιατί τα ψαράδικά μας δεν περικυκλώνουν το «Ορούτς Ρέις»;

Κοινοποίηση:
ORUC-REIS

Ο γνωστός Ελληνοεβραίος δημοσιογράφος Ζαν Κοέν κατέθεσε μια αιρετική άλλα ενδιαφέρουσα πρόταση στο Facebook για αναχαίτιση του «Ορούτς Ρέις»: «Πριν λίγο με πήρε τηλέφωνο η αδελφούλα μου από το Ισραήλ, όπου διαμένει, να με ρωτήσει πόσο άσχημα είναι τα πράγματα με την Τουρκία.

»Αφού της εξήγησα εξέφρασε την ίδια απορία που έχω και εγώ.

»Είπε η Λίλη: “Το ναυτικό της Ελλάδας είναι από τα καλύτερα οι ΟΥΚ, από ότι ακούμε δω στο Ισραήλ, είναι σε υψηλότατο επίπεδο γιατί δεν κάνουν κάτι να το καταλάβουν και να το ρυμουλκήσουν στον Πειραιά:”

»Της εξήγησα πως η Ελλάδα έχει τεράστιο ψυχολογικό πρόβλημα με πολέμους.

»Και τότε μου έριξε μία ιδέα που με κούφανε (δεν είναι η πρώτη φορά).

»Λέει η Λίλη: “Η Ελλάδα ως νησιωτική χώρα κατά κάποιον τρόπο, έχει χιλιάδες βάρκες, ψαράδικα, ταχύπλοα, ιστιοπλοϊκά κλπ κλπ.

»”Αφού η κυβέρνηση φοβάται την εμπλοκή να μαζευτούν όλα τα ιδιωτικά πλεούμενα της περιοχής να πάνε εκεί και να περικυκλώσουν το ερευνητικό, αναγκάζοντας έτσι την Τουρκία να οπισθοχωρήσει ή την Ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια του ερευνητικού να το ρυμουλκήσει είτε σε ελληνικό λιμάνι ή έξω από τα χωρικά της ύδατα”.

»Τι της λες τώρα. Άδικο έχει; Τόσο λιπόψυχοι είμαστε. Για την Ιστορία η Λίλη είναι δικηγόρος και έχει μάστερ σε αεροπορικό και διαστημικό δίκιο, που σημαίνει μάλλον κάτι ξέρει από διεθνές δίκιο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Τι έξυπνος εβραιος…
    Ρε τι έξυπνος.
    Ανθέλληνας μέγας και πετάει τις μπαρούφες του για να δηξει δήθεν ότι κοπτεται για την Ελλάδα.οξω ρε

    1. oι εβραιοι είναι συμμαχοι της Ελλαδας, εσεις οι ναζι ειστε εχθροι. Οξω εφιαλτες!

  2. Ρε Κοέν,αυτά γιατί δεν πας να τα πεις στο Ισραήλ; Ρε με τι φελλούς μπλέξαμε…

  3. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΖΑΝ ΚΑΙ Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝΕ 30 ΨΑΡΟΚΑΙΚΑ ,ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΤΟ ΓΑΜΟΠΛΟΙΟ; ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ , ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ,ΕΙΤΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ,ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΜΕΣΑΙΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΕΙΤΕ ΜΕΤΡΙΠΑΘΗΣ, ΕΙΤΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ,ΕΙΤΕ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.. ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΝΣΑΡΕΤΑΙ.
    ΤΟΥΣ ΜΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΝΕ.

  4. Τά ψαράδικα θά είχαν προ ημερών ενεργήσει αλλά ο Κούλης δέν τό επιτρέπει γιά νά μήν προσβάλει τήν γειτονική χώρα.Η Γιάννα Αγγελοπούλου είναι τής ίδιας γνώμης.Μόνο διαπραγματεύσεις φέρουν θετικά αποτελέσματα.
    Η Ελλάδα νά διαπραγματευτεί τά ελληνικά χωρικά ύδατα καί τά ελληνικά νησιά μέ τούς τουρκομογγόλους.
    Γιάννης Λάκων

  5. Έχει μάστερ στο αεροπλάνικο δίκαιο, εδώ οθωμανικό χρειάζετε.

  6. Αφου η Η.Π.Α και ΕΕ μας κοροιδευουν…..Δώστε τα πετρέλαια στους Ρωσους και Κινεζους ρε μαλακές,να στείλουν τα αεροπλανοφορα υποβρύχια και να στείλουμε όλους τους Τουρκους στον πάτο…

  7. Ξέρω ότι ο ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ στην Σαλαμίνα έχει ρυμουλκά μεγάλα (με πολύ μεγάλη ισχύ) που είναι κατάλληλα ακόμα και για ρυμούλκηση αεροπλανοφόρων. Για τί δεν στέλνουν αυτά (ως μισθωμένα από το ΠΝ) να ΑΠΩΘΗΣΟΥΝ-ΣΥΡΟΥΝ το τουρκικό ερευνητικό ΕΚΤΟΣ ελληνικής ΑΟΖ;;;;;;
    Επειδή αυτά είναι πολιτικά και όχι στρατιωτικά ρυμουλκά, θα επέμβει το τουρκικό ΠΝ;; Τότε να ποιος ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ……..

  8. ΕΣΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΟΙ “ΕΛΛΗΝΕΣ” ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΑΜΕ.
    ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΩ….ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΗΣΕΣ ΤΩΡΑ ; ΚΑΠΟΤΕ ΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΕΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ.
    IMAGE MAKER , ΤΟ ΕΠΑΙΖΕΣ….
    ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΟΣ…ΜΜΜΜ…ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ…..

    ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…………….
    ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΩΠΑΙΝΟΥΜΕ.
    ΤΗΝ ΖΩΟΥΛΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑΚΙ ΜΑΣ, ΤΗΝ “ΗΣΥΧΙΑ ” ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ …ΜΑΣΚΑ ΜΑΣ…ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΑΙΑ ΑΡΑΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ……
    ΖΩΑΡΑ…..

Comments are closed.