Ετοιμάζεται και… μας έρχεται το TCG Anadolu! Η Yeni Safak «το στέλνει» σε Αιγαίο και Κρήτη

Κοινοποίηση:
ΑΙΓΑΙΟ

Στα «χέρια» του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον το αεροπλανοφόρο TCG Anadolu, στο οποίο άρχισαν ήδη να φορτώνονται αποβατικά σκάφη που μετέφεραν σώμα πεζοναυτών. Στο πλοίο θα υπηρετούν περίπου 1300 άτομα.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα-φερέφωνο του Ταγίπ Ερντογάν, Yeni Safak, «το TCG Anadolu, που θα γίνει η ναυαρχίδα των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων παίρνοντας τον τίτλο του μεγαλύτερου πολεμικού πλοίου, ετοιμάζεται για υπηρεσία».

Που θα είναι αυτή η υπηρεσία; Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, «αεροπορικά και χερσαία οχήματα άρχισαν να παίρνουν τις θέσεις τους τις τελευταίες εβδομάδες μετά από επιτυχείς δοκιμές στο πλοίο, το οποίο αναμένεται να βρίσκεται γύρω από το Αιγαίο και το νησί της Κρήτης, για να στείλει μήνυμα στην Ελλάδα»!

Το πλοίο, το οποίο ναυπηγήθηκε από τη Sedef Shipyard, αναμένεται να μεταφερθεί στη Διοίκηση του ναυπηγείου Pendik για τη συναρμολόγηση των οπλικών συστημάτων, των ραντάρ και άλλων ηλεκτρονικών.

Μάλιστα, διεξήχθη και η πρώτη άσκηση (στα ανοιχτά της Θάλασσας του Μαρμαρά) στο TCG Anadolu, όπου δοκιμάστηκε με επιτυχία η προσγείωση και η απογείωση όλων των ειδών αεροσκαφών του πολεμικού ναυτικού.

Στο κατάστρωμα προσγειώθηκαν επιτυχώς ελικόπτερα AH-1W SUPER COBRA και SH-70 SEA HAWK, ενώ αναμένεται ότι τα ελικόπτερα T625 GÖKBEY και T-129 Atak που αναπτύχθηκαν από την TUSAŞ (Τουρκική Αεροπορική και Διαστημική Βιομηχανία), θα συμμετάσχουν επίσης στη ναυαρχίδα του τουρκικού ναυτικού.

Το επόμενο βήμα είναι να ενσωματωθούν στο πλοίο 110 drones (σε διαφορετικές διαμορφώσεις), κυρίως Bayraktar TB3, ενώ θα μπει σε υπηρεσία και το πρώτο μη επανδρωμένο πολεμικό αεροσκάφος της Τουρκίας, το Baykar Bayraktar Kızılelma (μονοκινητήριο, χαμηλής παρατήρησης μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο αναπτύχθηκε για να έχει τη δυνατότητα προσγείωσης και απογείωσης σε πλοία με μικρούς διαδρόμους).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: