Εταιρίες αναστέλλουν τη λειτουργία τους στην Ουκρανία

Κοινοποίηση:
b_oykraniko22

Η δανέζικη ζυθοποιία και μια εταιρία εμφιάλωσης έκλεισαν σήμερα τα εργοστάσιά τους στην Ουκρανία ύστερα από τη ρωσική εισβολή ενώ εταιρίες που κατασκευάζουν προϊόντα από κινητήρες για τζετ έως ημιαγωγούς προειδοποίησαν για προβλήματα στις προμήθειες βασικές πρώτων υλών.

Η Carlsberg, που έχει μερίδιο 31% στην ουκρανική αγορά μπύρας, σταμάτησε την παραγωγή και στις τρεις μονάδες παραγωγής στη χώρα, ενώ η Coca-Cola HBC είπε ότι έθεσε σε εφαρμογή τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που προβλέπουν την αναστολή λειτουργίας εργοστασίου εμφιάλωσης.

Η Lloyds, η μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας, προειδοποίησε επίσης ότι είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση για κυβερνοεπιθέσεις από τη Ρωσία ενώ εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα είπαν ότι εξετάζουν το πώς να προστατεύσουν το προσωπικό τους από τις συγκρούσεις αυτές.

Πολλές εταιρίες με σημαντική έκθεση στη Ρωσία δήλωσαν ότι αναμένουν να δουν την πλήρη ισχύ των κυρώσεων της Δύσης πριν αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους, αν και οι εταιρίες που στήριξαν τον αγωγό αερίου Nord Stream 2 –η διαδικασία αδειοδότησης του οποίου έχει παγώσει– έχουν ήδη δεχθεί πλήγμα.

Η Ουάσινγκτον επέβαλε χθες κυρώσεις στην εταιρία που είναι πίσω από τον Nord Stream 2 και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεδριάζουν αργότερα σήμερα για να αποφασίσουν ποια τιμωρητικά μέτρα θα επιβάλουν ως αντίποινα για την ρωσική επίθεση.

Η μετοχή της γερμανικής εταιρίας Uniper, που έχει εργοστάσια ενέργειας στη Ρωσία και έκθεση ύψους 1 δισεκ. δολαρίων στον αγωγό Nord Stream 2, κατακρημνίστηκε σήμερα ενώ πλήγμα δέχθηκε και η φινλανδική Fortum που είναι βασικός μέτοχος της Uniper.

Άλλες διεθνείς εταιρίες με προσωπικό στην Ουκρανία, όπως ο ελβετικός κολοσσός καταναλωτικών προϊόντων Nestle, είπαν ότι παρακολουθούν στενά την κατάσταση και ότι η ασφάλεια του προσωπικού είναι η βασική τους προτεραιότητα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: