Επτά πηγές – Φυσικό τοπίο που σε καθηλώνει – Το τούνελ που σε οδηγεί σε έναν μικρό παράδεισο (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
7

Μοναδικά φυσικά τοπία, σπάνιες εικόνες και αξιοθέατα συνθέτουν το παζλ της Ελλάδας. Και όσο ταξιδεύεις, τόσο καταφέρνεις να τα εξερευνήσεις και να τα ανακαλύψεις. Είναι διάσπαρτα σε ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα και ανάλογα με την εποχή και τη διάθεσή σου μπορείς να τα επισκεφθείς.

Ένα από τα μαγικά και παράξενα μέρη της Ελλάδας βρίσκεται στη Ρόδο. Είναι οι Επτά Πηγές και το τούνελ που σε οδηγεί σε έναν μικρό παράδεισο. Ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και ένα μυστικό πέρασμα που καθηλώνει όποιον το ακολουθήσει. Βρίσκεσαι στις Επτά Πηγές και το τούνελ που βρίσκεται εκεί.

Η περιοχή Επτά Πηγές βρίσκεται μόλις 30 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Ρόδου. Πρόκειται για ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που ειδικά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο μετατρέπεται σε παράδεισο.

Αν είσαι φυσιολάτρης και βρεθείς στη Ρόδο, δε γίνεται να μην περάσεις από εκεί. Το όνομα Επτά Πηγές δεν είναι τυχαίο καθώς όντως βρίσκονται εκεί επτά πηγές που δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό. Αυτές οι πηγές αναβλύζουν νερό το οποίο στη συνέχεια γίνεται ποτάμι και τελικά καταλήγει σε μια λίμνη. Με ποιον τρόπο; Με ένα τούνελ που σε μεταφέρει σε μια άλλη διάσταση…

Με το που θα φτάσεις θα αντικρίσεις ένα σκηνικό γεμάτο πεύκα και πλατάνια που περιβάλλον τον ποταμό. Ένας τόπος παραδεισένιος που αποδεικνύει τη δύναμη της φύσης ως καλλιτέχνη. Στο σημείο υπάρχει μαγαζί για να πιεις τον καφέ σου ή το φαγητό σου και να κάτσεις όση ώρα θες για να απολαύσεις το φυσικό τοπίο. Θα το ευχαριστηθείς με την ψυχή σου.

Το τούνελ που σε οδηγεί στον παράδεισο

Εκεί, λοιπόν, στις Επτά Πηγές υπάρχει και μια σήραγγα που αν την περάσεις, μπαίνεις κυριολεκτικά σε άλλη διάσταση. Και βγαίνεις σε ένα μέρος ονειρικό, σαν βγαλμένο από παραμύθι. Μετά από λίγο εμφανίζεται μπροστά σου μια λίμνη με γαλαζοπράσινα χρώματα.

Στην ουσία περπατάς ακολουθώντας την πορεία του νερού για να οδηγηθείς εκεί. Το αποτέλεσμα σίγουρα σε αποζημιώνει μιας και δεν περιμένεις την ομορφιά που θα δεις απέναντί σου. Θα περπατήσεις εξάλλου μόλις 150 μέτρα ενώ στο κέντρο του τούνελ υπάρχει ένα πηγάδι το οποίο λειτουργεί ως φωταγωγός και αεραγωγός.

7springs-tunnel_1059-min-683x536

7springs-tunnel_1082-min-1140x815

77

Το συγκεκριμένο τούνελ κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’20 από τους Ιταλούς με σκοπό να διευκολυνθεί η μεταφορά του νερού στην τεχνητή λίμνη. Σκοπός των Ιταλών ήταν η υδροδότηση των Κολυμπίων που ήταν ένα γεωργικό χωριό το οποίο έχτισαν οι ίδιοι. Ωστόσο το χωριό μετά τον πόλεμο εγκαταλείφθηκε. Αυτό, λοιπόν, το τούνελ σήμερα οδηγεί σε αυτό το μαγικό τοπίο, το ξεχωριστό τουριστικό θέρετρο στη Ρόδο.

Η λίμνη που θα εμφανιστεί μπροστά σου έχει βάθος από 1 ως 8 μέτρα και έχει κάτι μοναδικό στη Ρόδο. Αποτελεί τη μοναδική λίμνη της Ρόδου στην οποία μπορείς να κάνεις μπάνιο απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το καταπράσινο τοπίο της περιοχής.

Στη συγκεκριμένη λίμνη ζει και το γκιζάνι, δηλαδή ένα σπάνιο είδος ψαριού που ζει στη Ρόδο. Εκτός από αυτά παρέα θα σου κάνουν, επίσης, χήνες, χελώνες, πάπιες και παγώνια.

Επτά Πηγές, ένα πανέμορφο σημείο με ένα τούνελ που μπαίνει άνετα στη λίστα με τα παράξενα και όμορφα της Ελλάδας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: